Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Μανώλης Μαθιουδάκης δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Eurokinissi
«Το ΚΚΕ ήταν πάντα και παραμένει στην πρωτοπορία των αγώνων του Λαού. Στήριγμα της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων, της αγροτιάς, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων των εργαζόμενων. Δεν ξεχνάμε τους μεγάλους αγώνες του ΠΑΜΕ με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και άλλους ριζοσπάστες λαϊκούς αγωνιστές ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού και των συνοδοιπόρων τους, σε συμφωνία με την ιμπεριαλιστική ΕΕ και το ΔΝΤ.Τιμάμε τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστών για την έγκαιρη ενημέρωση των εργαζομένων για όσα παθαίνουμε, για την οργάνωση των λαϊκών αγώνων με στόχο την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων και την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών που καταβαραθρώνουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Και, καθώς, σήμερα, η καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας και την ΕΕ γενικότερα, βαθαίνει, στηρίζουμε το ΚΚΕ που βρίσκεται και πάλι, μπροστά, ενημερώνοντας το λαό για τα νέα χειρότερα που έρχονται και τη μοναδική φιλολαϊκή ρεαλιστική λύση που προτείνει: Αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με Λαϊκή Εξουσία, που θα διαγράψει το χρέος και θα κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, για να μπορέσει να αναπτυχθεί η οικονομία της χώρας με κεντρικό σχεδιασμό σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Η αστική τάξη και οι λογής μηχανισμοί της, τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα κόμματα του Ευρω-μονόδρομου, εμπορεύονται το φόβο και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους για να τους εξαναγκάσουν να ψηφίσουν το νέο δίπολο, ΝΔ/"κεντροδεξιάς" και ΣΥΡΙΖΑ/"κεντροαριστεράς" που, προβάλλει και εμπορεύεται ψεύτικες ελπίδες για δήθεν εύκολες λύσεις πατώντας και στην απελπισία μερίδας του κόσμου.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν ξανά θύματα. Στις εκλογές της 17 Ιούνη το ΚΚΕ χρειάζεται να βγει, όχι απλώς όρθιο αλλά ακόμα πιο δυνατό! Γιατί θα χρειαστούν νέοι μεγάλοι, σκληροί λαϊκοί αγώνες που μόνο το ΚΚΕ μπορεί να βοηθήσει το λαό στην οργάνωσή τους, για να αποκρουστούν τα νέα ακόμα χειρότερα μέτρα που έχουν αποφασιστεί και σχεδιαστεί να εφαρμοστούν μετά τις εκλογές. Γι' αυτό στις εκλογές της 17ης Ιούνη, είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες, να ξανασυναντηθούμε στις κόκκινες κάλπες όσοι ψηφίσαμε στις 6 Μάη το ΚΚΕ, αλλά και πολλοί περισσότεροι λαϊκοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, νέοι, ριζοσπάστες, αριστεροί και φίλοι, ανεξάρτητα τι ψήφισαν πριν. Ακόμα και αν δεν συμφωνούμε σε όλα με το ΚΚΕ. Εχει μεγάλη σημασία καμία ψήφος να μη χαθεί για το ΚΚΕ, για να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, είτε με "κεντροδεξιά" κυβέρνηση είτε με κυβέρνηση "κεντροαριστερή"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger