Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αποψυγμένα τρόφιμα σε φορτηγό στη Σκιάθο

Κατεψυγμένα τρόφιμα βάρους 1,2 τόνων, που είχαν όμως αποψυχθεί από το φορτηγό ψυγείο στο oποίο βρίσκονταν, κατέσχεσε το Λιμεναρχείο Σκιάθου στις αρχές του μήνα, ενώ σε ελέγχους που έγιναν σε παραλίες του νησιού, συνελήφθησαν ένας Πακιστανός και ένα Κινέζος που βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε στις 3 Ιουνίου, στις 10.40 το πρωί, από διμελές κλιμάκιο επιθεωρητή του Τμήματος Κτηνιατρικής Σκοπέλου και λιμενικού, στο χώρο του λιμένος, σε ψυγείο αυτοδύναμης ψύξης, διαπιστώθηκε ότι μεταφερόταν διάφορα κατεψυγμένα προϊόντα, βάρους 1.225,93 κιλών (κιμάς, μύδια κοτόπουλα, λαχανικά, γύρος, γαρίδες, τσιπούρες), τα οποία είχαν αποψυχθεί.

Τα προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν προς καταστροφή σε εγκεκριμένη μονάδα, με ευθύνη της ιδιοκτήτριας εταιρίας.

Επίσης, σε έλεγχο στις 31 Μαΐου, σε παραλίες του νησιού, προσήχθησαν τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας Πακιστανός, ένας Κινέζος και μια γυναίκα από την Κίνα για εξακρίβωση στοιχείων. Όπως διαπιστώθηκε οι δύο άνδρες βρισκόταν παράνομα στη χώρα και συνελήφθησαν, ενώ στη γυναίκα είχε δοθεί προθεσμία 30 ημερών για να εγκαταλείψει τη χώρα και, τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger