Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πάνω από 82 ημέρες σε απεργία οι εργαζόμενοι στην Phone Marketing


Παρασκευή 15 Ιούνη
Συναυλία οικονομικής ενίσχυσης των απεργών της Phone Marketing
Οι εργαζόμενοι της Phone Marketing επέλεξαν να αντισταθούν στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και να μη συμβιβαστούν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας (πρόταση για ένα 8ωρο εργασίας τη βδομάδα με 140 ευρώ μηνιαίο μισθό). Έτσι από τις 21/3 βρίσκονται σε απεργία, κάνοντας καθημερινά βάρδιες για την περιφρούρησή της, έχοντας στήσει μικροφωνική για να διαβάζουν τα κείμενα τους και ανανεώνοντας με τακτικές γενικές συνελεύσεις τις αποφάσεις τους. Δίνουν έτσι μια μάχη που είναι όχι μόνο δικιά τους, αλλά και κάθε εργάτη και εργάτριας που δέχεται την επίθεση των αφεντικών.
Με τη συστημική κρίση στο προσκήνιο, είναι αναγκαίο από την πλευρά μας να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη και ενότητα, ενάντια στους πλαστούς διαχωρισμούς που επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο μέσω των ΜΜΕ και των φασιστικών μαντρόσκυλών τους. Να οργανωθούμε αντι-ιεραρχικά και ισότιμα στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης, στις γειτονιές, χωρίς να περιμένουμε τίποτα από τον καθεστωτικό συνδικαλισμό, δημιουργώντας εστίες αδιαμεσολάβητης αντίστασης εκεί που συναντιόμαστε καθημερινά. Να κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια δε "συμφιλιώνεται" με την κυριαρχία του κράτους και του καπιταλισμού, αλλά συνεχίζει μέχρι την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Οι απεργίες στη Phone Marketing, στη Χαλυβουργία και αλλού μας δείχνουν τον δρόμο που έχουμε να ακολουθήσουμε εμείς οι "από κάτω". Η καταστολή που έχουν δεχτεί (κήρυξη της απεργίας στη Χαλυβουργία ως παράνομη) και οι προσπάθειες απεργοσπασίας, αποτελούν μόνο ένα δείγμα αυτού που ακολουθεί αν δεν κατανοήσουμε ότι οι εκμεταλλευόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας, αλλά αντιθέτως ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα, ενώ παράλληλα δείχνουν τον φόβο που προκαλούν στα αφεντικά οι συλλογικοί και αδιαπραγμάτευτοι αγώνες των εργατών-τριών.

Οι απεργοί της Phone Marketing βρίσκονται καθημερινά από τις 06.30 το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ έξω από τα γραφεία της εταιρείας (Εργασίας 2, Νέα Ιωνία) και περιφρουρούν την απεργία τους


Κινήσεις αλληλεγγύης
Κείμενα αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger