Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη Μαγνησία (upd)

agios lavrentiosΣκότωσαν με γροθιές ηλικιωμένη για να την ληστέψουν

Έγκλημα με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα και κίνητρο την ληστεία σημειώθηκε το περασμένο 24ωρο στο χωριό Άγιο Λαυρέντιος Μαγνησίας. Οι άγνωστοι δράστες, όπως όλα δείχνουν, εισήλθαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, στον οικισμό του Αγίου Λαυρεντίου, χωρίς να παραβιάσουν την πόρτα. Ο θάνατος της γυναίκας, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, χρονικά τοποθετείται γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής. Οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν ότι η άτυχη γυναίκα γρονθοκοπήθηκε το πρόσωπο. Έφερε μώλωπες στα ζυγωματικά, καθώς και κακώσεις στην μύτη της και σε άλλα σημεία του προσώπου. Η ακριβής αιτία θανάτου αναμένεται να διαπιστωθεί μετά την νεκροψία που θα διενεργηθεί σήμερα. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, στον Άγιο Λαυρέντιο.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έχει κινητοποιηθεί και διεξάγει εντατικές έρευνες για την εξεύρεση στοιχείων που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών. Αν και η Αστυνομία ενημερώθηκε αρκετές ώρες μετά το περιστατικό, οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να διαφωτίσει την εξιχνίαση του εγκλήματος.
Την άτυχη γυναίκα, Σταυρούλα Πανάγου, 81 ετών, βρήκε νεκρή –πεσμένη μπρούμυτα στο χολ του σπιτιού της- μία γειτόνισσα χθες το πρωί. Η γειτόνισσα ενημέρωσε στη συνέχεια τους δύο ανεψιούς του θύματος –οι οποίοι είναι και οι μοναδικοί της συγγενείς- και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Όπως ανέφερε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κατσίκας η ανεύρεση του πτώματος έγινε γνωστή στην Αστυνομία λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Αμέσως μετέβησαν στον Άγιο Λαυρέντιο αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας, ενώ στο μεταξύ κλήθηκε κλιμάκιο εγκληματολογικών ερευνών από την Θεσσαλονίκη και ο ιατροδικαστής κ. Χριστοφορίδης.
Η άτυχη γυναίκα έφερε εμφανή σημάδια από κτυπήματα. Μόνο στο πρόσωπο. Στο υπόλοιπο σώμα δεν έφερες αμυχές ή άλλα κτυπήματα.
Όπως αναφέρθηκε, η Σταυρούλα Πανάγου ζούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον Άγιο Λαυρέντιο. Είχε μείνει χήρα πριν από ενάμιση χρόνο. Από τότε έμεινε μόνη. Δεν είχε αποκτήσει παιδιά. Οι μοναδικοί της συγγενείς είναι δύο ανεψιοί, ο ένας διαμένει στην Αγριά και ο άλλος στο Βόλο. Ήταν συνταξιούχος του ΟΓΑ με σύνταξη 500 ευρώ. Ζούσε ήσυχα και ήταν συμπαθής.
Γείτονες ανέφεραν πως τελευταία φορά την είδαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, σε ένα μνημόσυνο. Η γειτόνισσα, που την βρήκε νεκρή, ανέφερε στην Αστυνομία ότι την είχε δει το πρωί της Κυριακής, πήγαν στην εκκλησία και φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.
Οι ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων είχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του χωριού. Για μερικούς μήνες, από την αρχή του 2012, δεν είχε καταγραφεί περιστατικό και κατά κάποιο τρόπο, επήλθε ηρεμία.
Το χθεσινό όμως έγκλημα με θύμα της 81χρονη Σταυρούλα Πανάγου επανέφερε τον φόβο στους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger