Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Η κάλπη ήταν προαποφασισμένη, όπως έδειξε η υποκρισία των διερευνητικών εντολών. Μπροστά στον ελληνικό λαό τώρα στέκεται ένα καινούργιο δίλημμα, δηλαδή ένα παλιό δίλημμα με νέα μορφή: «κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά», που μπορεί να το διαμορφώσουν «δεξιά κυβέρνηση ή αριστερή κυβέρνηση». Οι μεν κινδυνολογούν κυριολεκτικά και εκβιάζουν, οι άλλοι εφησυχάζουν και αφοπλίζουν το λαό. Σπέρνουν όλοι στο λαό χάρτινες προσδοκίες κι αυτές θα μετατραπούν σίγουρα σε ένα μεγάλο ποτάμι λαϊκής οργής και απογοήτευσης.
Δεν φέρνουν αλλαγή πολιτικής και τα δύο σκέλη του διλήμματος. Μπορεί να έχουμε και αλλαγή χορωδίας, το τραγούδι όμως θα είναι στον ίδιο σκοπό και με τα ίδια λόγια: Ο «ευρωμονόδρομος», οι φοβερές δεσμεύσεις από τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και επίσης οι καταλυτικές δεσμεύσεις από τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
Με τα σημερινά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί, η μόνη ευκαιρία και ανάγκη που έχει ο λαός, πριν είναι αργά, για να μη σβήσει η ελπίδα, είναι να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, το Κόμμα που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, που δεν μπορούν να το υποτάξουν, να το βάλουν στο μαντρί. Να είναι όμως ταυτόχρονα ο λαός πολύ δυνατός, πολύ μαχητικός στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στην ύπαιθρο. Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει στη λαϊκή διακυβέρνηση, που ο λαός θα κατακτήσει, που ο λαός θα αναδείξει, τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger