Σάββατο 12 Μαΐου 2012

«Λαβράκι» έβγαλε ο έλεγχος στην ΚΟΝΤΙ

Προκλητική η στάση της ARCELLOR MITAL. Με τον πιο περίτρανο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων στην ΚΟΝΤΙ ότι έχουν γίνει προσλήψεις σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε προχθές στο εργοστάσιο.
Με πρωτοβουλία του ΕΚΒ κλιμάκιο με τον πρόεδρο Θαν. Παπαδημόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιθεώρησης μετέβησαν στη Β΄ΒΙΠΕ προκειμένου να γίνει έλεγχος στο παρουσιολόγιο της εταιρίας. Η είσοδος στον πρόεδρο του ΕΚΒ απαγορεύτηκε για μία ακόμη φορά, ενώ ο έλεγχος έδειξε ότι πράγματι επαναπροσλήφθηκαν εργαζόμενοι που η εταιρία στον ΟΑΕΔ είχε παρουσιάσει ως απολυθέντες.
«Το γεγονός ότι η ΚΟΝΤΙ φοβάται τον έλεγχο και πίσω από το «καμουφλάζ της πολυδιακηρυγμένης εταιρικής «εκκαθάρισης» υπάρχει έντονη, αλλά αδιευκρίνιστη λειτουργική δραστηριότητα στο εργοστάσιο, που δεν… επιτρέπεται όμως να τη γνωρίζουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων βρήκαν και κατέγραψαν στα Δελτία τους οι Επιθεωρητές Εργασίας κατά τον προχθεσινό αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στη Β’ ΒΙ-ΠΕ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Σύμφωνα με το ΕΚΒ χαρακτηριστικό της ένοχης και συνάμα προκλητικής στάσης της Εταιρίας, η οποία καταφανώς έχει λόγους να φοβάται τον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του, είναι το γεγονός ότι αν και στο μικτό κλιμάκιο ελέγχου συμμετείχε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κ. Θαν. Παπαδημόπουλος, στον τελευταίο δεν επετράπη εν τούτοις η είσοδος στο εργοστάσιο, κατά παράβαση της εργατικής Νομοθεσίας.
Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο, σύμφωνα με το «Βιβλίο Εισερχομένων» που τηρεί η εταιρία, εμφανίζονται ονομαστικώς να ξαναεργάζονται μέσα στο εργοστάσιο και άτομα που η Arcelor MIttal είχε ψευδώς παρουσιάσει στις κατατεθείσες λίστες στον ΟΑΕΔ ως «απολυθέντες», αφού αποδείχθηκε πως οι συγκεκριμένοι είχαν οικειοθελώς αποχωρήσει και δεν εδικαιούντο επομένως επιδόματος εργασίας, κάτι άλλωστε που προκάλεσε και την σε εξέλιξη ευρισκόμενη εισαγγελική έρευνα για απάτη κατά του Δημοσίου.
Όλα τα παραπάνω γεγονότα πιστοποιούνται πλέον και επίσημα από το τηρούμενο «παρουσιολόγιο» και τα «βιβλία κινήσεως» της Εταιρίας, το οποίο φυσικά το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Βόλου θα επισυνάψουν στον ογκώδη φάκελο που διερευνά η Δικαιοσύνη, ως ένα επιπλέον ατράνταχτο όπως τονίζεται στοιχείο.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger