Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο το Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργάρα

                                Σκόπελος 19 Μαΐου 2012
Αξιότιμοι Κύριοι,
Στις 20 Μαΐου 2012 στη Σκόπελο Μαγνησίας Ο Μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα εγκαινιάσει την έκθεση «ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ (από τα πορτρέτα του Φαγιούμ στις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας και στην συντήρηση των φορητών Εικόνων και ξυλογλύπτων) – 20.5.2012 έως 28.10.2012» στο νεοϊδρυθέν Πολιτιστικό Κέντρο ΓΕΩΡΓΑΡΑ.
Η ως άνω έκθεση είναι η πρώτη από μία σειρά εκθέσεων και εορταστικών  εκδηλώσεων για τη Νήσο Σκόπελο καθώς η φετινή χρονιά σηματοδοτείται από τρεις σημαντικές επετείους:
1650χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Ρηγίνου (Πολιούχο)

400χρόνια από τν ίδρυση του Μοναστηριού του Τιμίου Προδρόμου

300χρόνια από την επανίδρυση της Μονής Ευαγγελίστριας Σκοπέλου από τον Ιωάννη Δαπόντε.

 Το πολιτιστικό Κέντρο ΓΕΩΡΓΑΡΑ ανήκει στην οικογένεια του Γεωργίου και Ανδρομάχης Δρόσου και μέσα από την πρώτη αυτή έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει το βήμα και τον χώρο φιλοξενίας πολλών ακόμα πολιτιστικών και επιμορφωτικών δράσεων. Το πραγματικά εντυπωσιακό κτήριο παραχωρείται και ο δυνατότητες του πολλές. Παρέχει στο τόπο μια στέγη πολιτισμού, εντός της οποίας, με σύμμαχο την τέχνη σε όλες τις μορφές της, το κοινό θα πλαισιωθεί από μια θάλασσα συναισθημάτων, υγιούς προβληματισμού, ιδεών και παραγωγικότητας.





Ένα πλήρες πρόγραμμα από δράσεις, ημερίδες και διαλέξεις θα είναι πολύ σύντομα στην διάθεσή σας, καθιστώντας το καλοκαίρι του 2012 καθοριστικό και πολύ ενδιαφέρον.
Σας προσκαλούμε όλους να παρευρεθείτε και να απολαύσετε το ταξίδι μέσα στο χρόνου που μπορεί να σας προσφέρει μια έκθεση τέτοιου βεληνεκούς, ποιότητας και ενδιαφέροντος.
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://skopelos-culture.weebly.com/
http://efimerida-sporades.blogspot.com/
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και  διευκρίνιση
Τ: +30 24240 22940
Φ:+30 24240 22941
Email: georgarapk@gmail.com
                   
                                Με τιμή
                        Για
                               Ευάγγελος Δρόσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger