Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Προσχήματα και υποκρισία

Σε ό,τι αφορά τα κόμματα στην Ελλάδα, αποδοκίμασαν στα λόγια τον εκβιασμό, αλλά δεν είπαν λέξη για την ταμπακιέρα, δηλαδή ότι δεν μπορεί να υπάρξει κατάργηση των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ. Ο Α. Σαμαράς, που έχει ήδη προσδώσει στις νέες εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος «μέσα ή έξω από το ευρώ», στη δήλωσή του χαρακτηρίζει «τουλάχιστον ατυχή» την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου «γιατί απευθύνεται στον ελληνικό λαό σε λάθος ώρα και με λάθος μήνυμα» (!)
Οι φραστικοί λεονταρισμοί περίσσεψαν και στη δήλωση του Α. Τσίπρα, αλλά επί της ουσίας αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να αμφισβητήσει και πολύ περισσότερο να έρθει σε ρήξη με τον ευρωμονόδρομο. «Η κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα προτεκτοράτο», σημειώνει, αναπαράγοντας το γνωστό ιδεολόγημα περί εξάρτησης. Ο ίδιος αποδίδει ευθύνες στους Βενιζέλο και Σαμαρά που της έχουν δώσει «αυτό το δικαίωμα».
«Το ζήτημα στην Ελλάδα δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά η οριστική έξοδος από την κρίση και η αποκατάσταση της ουσιαστικής ισοτιμίας της χώρας μέσα στην Ευρώπη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ξεκαθαρίζει ότι η «έξοδος» αυτή θα γίνει μέσα από την πλήρη και ταχεία εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.
Ξεχείλιζε από κούφιες κορώνες η δήλωση του Π. Καμμένου, που από τη μια υποστήριξε ότι «εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα. Είμαστε μέσα στην Ευρώπη, είμαστε μέσα στο ευρώ» και από την άλλη κάλεσε την Α. Μέρκελ «αν επιμένει σε δημοψήφισμα, ας το κάνει για τη χώρα της, ας το κάνει για τη Γερμανία αν θέλει να παραμείνει εκείνη στο ευρώ».
«Η κυρία Μέρκελ οφείλει να αντιληφθεί ότι το πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης αλλάζει» (!), ήταν η προτροπή της ΔΗΜΑΡ προς την Γερμανίδα καγκελάριο. Από την πλευρά του, ο Γ. Καρατζαφέρης έσπευσε να επικροτήσει τον εκβιασμό, δηλώνοντας ότι «επί της ουσίας, ούτως ή άλλως οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είναι ένα δημοψήφισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger