Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Καλεί σε Γενική Συνέλευση για τους παιδικούς σταθμούς

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους όλων των παιδικών σταθμών του Δήμου Λάρισας σε Γενική Συνέλευση στις 16 Μάη, για να μπουν στον αγώνα, απαιτώντας: Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες και ειδικότητες. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση από κρατικό προϋπολογισμό - Δημοτική Αρχή και να καταργηθούν τα τροφεία, καμία πληρωμή από τους γονείς. Να ιδρυθούν άμεσα νέοι Παιδικοί Σταθμοί ώστε να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρει: «Η κατάσταση που επικρατεί στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων είναι εκρηκτική και επικίνδυνη. Η Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε από το ξεκίνημα της χρονιάς (το Σεπτέμβρη του 2011) τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, με εργασιακές σχέσεις (δίμηνα), που φτάνουν το 50% του συνόλου των εργαζομένων, δημιουργώντας έτσι νέες στρατιές συμβασιούχων με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους, που αμείβονται με ψίχουλα, αλλά και αρνητικές συνέπειες στην ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών, με την εναλλαγή εργαζομένων κάθε δύο μήνες. Τους τελευταίους μήνες το πρόβλημα πήρε μεγαλύτερη διάσταση από τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού.
Για να αντιμετωπισθεί το τόσο σοβαρό πρόβλημα από τη Δημοτική Αρχή, γίνονται μετακινήσεις εργαζομένων από άλλες κοινωφελείς υπηρεσίας του Δήμου (με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και αυτές), με άσχετες ειδικότητες, μετατρέποντας τους Παιδικούς Σταθμούς σε παιδοφυλακτήρια. Η έλλειψη προσωπικού προκαλεί την υπερεντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, με όποιο "τίμημα", καθώς και τον αυταρχισμό από τη Διεύθυνση της Υπηρεσίας, προκειμένου οι ελάχιστοι εργαζόμενοι να φέρουν σε πέρας όλες τις ανάγκες, αλλά και εκδηλώσεις εκτός ωραρίου, Κυριακές κλπ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger