Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΛΣ - Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις στην Καβάλα - Ημιβύθιση ταχύπλοου σκάφους στη Γλυφάδα – Πυρκαγιά σε Θ/Γ σκάφος στη Γλυφάδα

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις στην Καβάλα - Ημιβύθιση ταχύπλοου σκάφους στη Γλυφάδα – Πυρκαγιά σε Θ/Γ σκάφος στη Γλυφάδα

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε φορτηγό όχημα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον οδηγό, δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

======================

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, κατά την διάρκεια ελέγχων που διενεργήθηκαν στη χερσαία ζώνη λιμένα Καβάλας και στην οδό Βενιζέλου στην περιοχή «ΚΗΠΟΣ» Καβάλας, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος αλλοδαπός αντίστοιχα, για παράνομη διάθεση αλιευμάτων, απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής.
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια των ελέγχων ο 43χρονος αρνήθηκε να επιδείξει τα στοιχεία του, ενώ ο 55χρονος αλλοδαπός αντιστάθηκε σθεναρά και τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα να συνελήφθη μετά από καταδίωξη επί της οδού «ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ».
Προανακρίσεις και για τα δύο (02) περιστατικά διενεργούνται από την Λιμενική Αρχή Καβάλας.

======================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γλυφάδας, για ημιβύθιση του Τ/Χ σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Λ. Γυθείου 2205 στη 1η μαρίνα Γλυφάδας.
Άμεσα προσωπικό της Λιμενικής Αρχής μετέβη στο σημείο όπου διαπίστωσε ρύπανση από ελαφρά αυτοδιαλυόμενα πετρελαιοειδή.
Διαχειρίστρια εταιρεία Δήμου Γλυφάδας τοποθέτησε προληπτικά φράγμα γύρω από το ανωτέρω σκάφος, ενώ από το ΣΤ΄ Λιμενικό Τμήμα Γλυφάδας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση γίνονται προσπάθειες εντοπισμού του ιδιοκτήτη για τις δικές του ενέργειες.

======================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γλυφάδας, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο του Θ/Γ «BEAUTY» σημαίας Αγγλίας, το οποίο ελλιμενίζεται στη 4η μαρίνα Γλυφάδας.
Άμεσα προσωπικό της Λιμενικής αρχής καθώς και τρία (03) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο για παροχή βοήθειας, η πυρκαγιά όμως είχε κατασβεστεί με ιδία μέσα, χωρίς να παρατηρηθεί ρύπανση και κίνδυνος για τους επιβαίνοντες και τα πλησίον ελλιμενιζόμενα σκάφη.
Από το ΣΤ΄ Λιμενικό Τμήμα Γλυφάδας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από νηογνώμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger