Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Πρώτα θα με ψηφίσετε και μετά θα σας σώσω»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά, ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί τελευταίως να μας πείσει πως η μεν αυτοδυναμία που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία είναι ανέφικτος στόχος, η δε πρωτιά του ΠΑΣΟΚ είναι… εφικτός!

Θεωρεί δηλαδή πιθανό να… κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές – διότι αυτό σημαίνει μια τέτοια «πρωτιά» - αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η Ελλάδα κατοικείται από παράφρονες και μαζοχιστές αυτόχειρες, οι οποίοι θα σπεύσουν να επιβραβεύσουν τον βίο και την πολιτεία του ιδίου, του προκατόχου του και όλων όσων κυβέρνησαν (λέμε τώρα) τη χώρα τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Στο μεταξύ, μας εμφάνισε και ένα ακόμη εφεύρημα: Τάσσεται, λέει, υπέρ μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Ποιες είναι αυτές οι «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις»; Θεωρητικά όλες, πλην του ΚΚΕ.

Στην πράξη όσοι, κατά τον κ. Βενιζέλο, έχουν την ίδια άποψη με αυτόν περί φιλοευρωπαϊσμού.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, φιλοευρωπαϊσμός είναι να εμφανίζεσαι στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, στα Συμβούλια Υπουργών και στο Eurogroup και να αποδέχεσαι όλα όσα σου σερβίρουν – πολλά από τα οποία βάζουν σε περιπέτειες και την ίδια την Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι πως η αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου πρώτα και Παπαδήμου μετά να προβλέψουν, να σχεδιάσουν, να προτείνουν και να εφαρμόσουν, σε συνδυασμό με το έλλειμμα ηγεσίας που παρατηρείται και εκτός συνόρων, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ΕΕ.

Και επομένως, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν είναι καθόλου βέβαιο πλέον τι σημαίνει «φιλοευρωπαϊστής».

Το μόνο βέβαιο είναι πως στις 7 Μαΐου υπάρχει αδήριτη ανάγκη ενώπιον των δανειστών μας (ΕΕ και ΔΝΤ) να εμφανιστούν άλλα πρόσωπα, που επιτέλους θα εμπνέουν τον σεβασμό τους και δεν θα προκαλούν απαξιωτικά σχόλια και ιταμές συμπεριφορές.

Ακόμη και αν αυτά τα πρόσωπα δεν υπήρχαν, έπρεπε να τα εφεύρουμε.

Οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής, μας δίνουν την ευκαιρία να τα βρούμε.

Αυτός και μόνο θα ήταν ένας ικανός λόγος να μην δοθεί στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Βενιζέλο προσωπικώς η δυνατότητα να εκπροσωπήσουν ξανά τη χώρα στις Βρυξέλλες.

Πάρτε για παράδειγμα όσα λέει τώρα ο κ. Βενιζέλος περί των μικροομολογιούχων: Στις 25 Απριλίου θυμήθηκε να μας πει πως «δεν  θα έπρεπε να περιληφθούν στο PSI», αλλά τελικά, με δική του ευθύνη περιελήφθησαν, διότι, όπως είπε, «μας ανάγκασαν οι εταίροι μας, το ΔΝΤ και η τρόικα».

Ε, λοιπόν, όχι. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αυτό από κανέναν.

Δεν είναι ηγέτης αυτός που «αναγκάζεται» από οποιονδήποτε – ακόμη και από τον δανειστή του.

Διότι η ισχύς μιας χώρας δεν είναι να μην μπορεί να δανειστεί και να «αναγκάζεται», αλλά η δυνατότητά της να δανείζεται.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, ο κ. Βενιζέλος μας λέει τώρα πως… ξέρει τι να κάνει για να βρεθεί τρόπος αποκατάστασης των φυσικών προσώπων που επλήγησαν από το PSI – για το οποίο συνεχίζει να πανηγυρίζει, διαφημίζοντάς το ως προσωπικό του επίτευγμα.

Φυσικά, δεν ξέρει τι να κάνει. Αν ήξερε, θα το είχε κάνει.

Τι δηλαδή; Περιμένει να του δώσουν την «πρωτιά» για να το κάνει; Και στο μεταξύ κρατά τη «λύση» ως επτασφράγιστο μυστικό;

Αν «ξέρει», γιατί δεν το κάνει τώρα, ώστε να τρέξουν να τον ψηφίσουν όλοι εκείνοι που έχασαν τα χρήματά τους;

Πολύ φτηνό και πολύ ξεπερασμένο το τρυκ – «ψηφίστε με πρώτα, για να σας σώσω μετά».

Αν μπορείς να μας σώσεις, κάντο τώρα!

Φυσικά, πρόκειται για ένα ακόμη προπαγανδιστικό αγκίστρι. Διότι ήδη από τις 12 Μαρτίου, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε επισήμως πως «ο υπουργός των Οικονομικών της Ελλάδας τον διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει διακριτική μεταχείριση των Ελλήνων μικροομολογιούχων»!

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος μας λέει τώρα πως «η τρόικα θα συμφωνήσει σε επέκταση του προγράμματος ως το 2015».

Προφανώς και αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές. Πριν από τις εκλογές, απαγορεύεται να σωθεί άνθρωπος.

Διότι, ως γνωστόν, οι εκλογές γίνονται για να σωθεί το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος.

Οπότε, παρέλκει οποιαδήποτε άλλη «σωτηρία» - αρκετές φορές, ένδεκα τον αριθμό, μας έσωσε το ΠΑΣΟΚ, δικαιούται να… σκεφθεί και μια φορά τον εαυτό του.

Συγγνώμη, αλλά αν είναι βέβαιο ότι η τρόικα θα συμφωνήσει για την επέκταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν της ζητά να συμφωνήσει προεκλογικά, ώστε να κερδίσει με άνεση την «πρωτιά» του;

Αν μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο, δεν θα τον συνέφερε να το κάνει προεκλογικά;

Αυτά τα καταλαβαίνουν ακόμη και τα μικρά παιδιά.

Το βέβαιο είναι πως η τρόικα δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε τίποτε με τον κ. Βενιζέλο.

Απλώς θα συνεχίσει αυτή (η τρόικα) να τον «αναγκάζει» και αυτός (ο Βενιζέλος) να υποκύπτει.

Με λίγα λόγια – και επειδή ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος το έχει πει – το brand name (sic) της Ελλάδας δεν πρόκειται να αποκατασταθεί στον αιώνα τον άπαντα, αν στο τιμόνι της χώρας συνεχίσουν να βρίσκονται αυτοί που δυσφήμησαν τη χώρα και κουρέλιασαν το όνομά της.

Αυτός που συκοφαντεί τη χώρα του δεν μπορεί μετά να την υπερασπιστεί.

Δεν μπορείς τη μια στιγμή να λες πως ο λαός σου «είναι τεμπέλης, διεφθαρμένος, ανίκανος» και την άλλη να εκθειάζεις τις αρετές του.

Διότι, απλά, δεν πείθεις!

Τα εν οίκω μη εν δήμω: Και αυτό το γνωρίζουν τα μικρά παιδιά!

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αλλά αν το ΠΑΣΟΚ εξασφάλιζε την «πρωτιά» για την οποία μιλά ο κ. Βενιζέλος, τότε και οι ίδιοι οι δανειστές μας θα μας θεωρούσαν άξιους της τύχης μας.

Πλην όμως, ακόμη και μια ενδεχόμενη μικρή διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία στις ίδιες σκέψεις θα οδηγούσε.

Προφανώς, αυτό επιδιώκουν και οι λοιποί «σωτήρες» που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια – αφού προηγουμένως προσγειώθηκαν στον πλανήτη Γη προερχόμενοι από τον… Άρη!
 http://www.elzoni.gr/html/ent/571/ent.21571.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger