Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Ξέχασαν» να κόψουν αποδείξεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα σε περιοχές του Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής και Περιστερίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας σε δύο καταστήματα (καφετέρια και ουζερί), που αφορούσαν στη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης.
Ειδικότερα, σε φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε καφετέρια στο Περιστέρι Αττικής, συνελήφθη ένας 38χρονος, συνέταιρος εταιρείας, που ανήκει η καφετέρια, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε 20 παραγγελίες δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, συνολικής αξίας 126 ευρώ, ενώ το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ο 50χρονος διαχειριστής της εταιρείας.

Επιπλέον, σε φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε κατάστημα ουζερί στο Χαλάνδρι Αττικής, διαπιστώθηκε ότι σε πέντε παραγγελίες δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις, συνολικής αξίας 222,5 ευρώ. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ έχει ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger