Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Απογειώνει την κοροϊδία στο λαό

«Δεν μιλάμε με δυο γλώσσες» (!) είπε ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο
Νέο προεκλογικό διάγγελμα έκανε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, θέλοντας με ψέματα να καλουπώσει το λαό στο μονόδρομο της ΕΕ.
Απογειώνοντας την κοροϊδία, είπε: «Εμείς κοιτάμε το λαό στα μάτια. Με καθαρό βλέμμα. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα από τους Ελληνες και τις Ελληνίδες. Δεν μιλάμε με δύο γλώσσες. Ούτε παίζουμε ούτε συμμετέχουμε σε παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού». Πρόκειται για καθαρό εμπαιγμό, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις προχτές ο ίδιος έστειλε στην ΕΕ μια επιστολή με διακηρύξεις τελείως αντίστροφες με αυτά που λέει στο λαό για να τρυγήσει ψήφους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάγγελμά του κάλεσε τα άλλα κόμματα, με τα οποία συζητά το σχηματισμό συγκυβέρνησης, να πουν αν θα αποδεχτούν την άρση της μετενέργειας και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την εφαρμογή των 77 νέων μέτρων που εξήγγειλε ο Λ. Παπαδήμος, την άμεση ιδιωτικοποίηση του 33% της ΔΕΗ, τις απολύσεις στο Δημόσιο. Αυτό που δεν είπε είναι ότι και ο ίδιος, όπως και τα άλλα κόμματα, για όλα αυτά τα ζητήματα δεν είπε κουβέντα στην επιστολή του στην ΕΕ και περιορίστηκε σε ευχολόγια για «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου.
Κατά τα άλλα, ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε τη ΔΗΜΑΡ για «μετατόπιση και ευθυγράμμιση με την πρόταση Βενιζέλου» και, προκειμένου να εγκλωβίσει το λαό σε διαχειριστικά δίπολα, είπε ότι «έχουμε μπροστά μας τώρα μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητά κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου με αριστερό άλλοθι», υπονοώντας ότι το κόμμα του είναι απέναντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger