Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α.» στην Άνδρο – Σύλληψη για άγρα πελατών στο Ρέθυμνο – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α.» στην Άνδρο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ ΧΙΧ στον Αργοσαρωνικό – Σύλληψη για άγρα πελατών στο Ρέθυμνο – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

Βλάβη στο Νο 1 χειριστήριο πηδαλίου (PILOT) της γέφυρας του Ε/Γ–Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α.» Ν.Π. 9906, παρουσιάσθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενώ το πλοίο κατέπλεε εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο - Τήνο στο λιμένα Άνδρου, με 115 επιβάτες.
Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι και από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Οι επιβάτες του προγραμματισμένου δρομολογίου για το λιμένα Ραφήνας, προωθήθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFERRY II» Ν.Π. 9939, το οποίο εκτελούσε το ίδιο δρομολόγιο.
=======================
Μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Υ/Γ ΧΙΧ Ν.Π.9523 και ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα – Αγκίστρι για Πειραιά.
Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα του Πειραιά, αποβιβάζοντας ασφαλώς τους 50 επιβάτες και το πλήρωμα.
Από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης του.
========================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, 31χρονος αλλοδαπός, διότι παρενοχλούσε διερχόμενα πρόσωπα και τα παρότρυνε προκειμένου να δεχθούν παροχή υπηρεσιών και συγκεκριμένα να προτιμήσουν το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο εργάζεται (άγρα πελατών).
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.
========================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από άνδρες της Υποδ/νσης Ασφάλειας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών και πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό ένας αλλοδαπός ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
========================
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 45χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger