Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Θανάσης Νάκος: «Η ανάπτυξη των νησιών μας στην πρώτη γραμμή από την κυβέρνηση της Ν.Δ. αμέσως μετά τις εκλογές.»


Την τελευταία Κυριακή πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου επέλεξε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος για να επισκεφθεί τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
Με νωπές ακόμη τις μαζικές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών  για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που θα ισοδυναμούσε η περικοπή δρομολογίων, ο Τομεάρχης Προστασίας  του Πολίτη της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην άμεση και αποτελεσματική όπως αποδείχτηκε, παρέμβασή του στην αρμόδια Υπουργό προκειμένου να μείνει αμετάβλητο το πρόγραμμα ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τα νησιά μας.
Άμεσες  ήταν επίσης οι παρεμβάσεις του Θανάση Νάκου με κατάθεση Ερωτήσεων στη Βουλή, στα ζητήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας του ΕΣΥ και στα τρία νησιά, στην καλύτερη λειτουργία του αεροδρομίου της Σκιάθου, στην προώθηση έργων για τις λιμενικές υποδομές, όπως και σε άλλα θέματα που απασχόλησαν τους φορείς των νησιών.
Ουσιαστικές επίσης, χαρακτηρίστηκαν από τους πολλούς νησιώτες που έσπευσαν να ακούσουν τις θέσεις της Ν.Δ. και του Θαν. Νάκου για τη νησιωτικότητα, οι δράσεις και τα έργα που εκτελέστηκαν σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, στη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Αναφερόμενος στις  προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της ακτοπλοΐας τόνισε τη λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού στις θαλάσσιες μεταφορές, την εγγύηση της υψηλής ασφάλειας στις θαλάσσιες συγκοινωνίες  και τη διασφάλιση του μεταφορικού έργου από και προς όλους τους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας, κάτι που αποτελεί και προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών μας.
Για την επίτευξη των στόχων αυτών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική Ακτοπλοΐα, η Νέα Δημοκρατία σε συνεχή συνεργασία με τον κλάδο διαμορφώνει και προωθεί ολοκληρωμένη πολιτική που εκτός των άλλων συμπεριλαμβάνει:
• Εκσυγχρονισμό του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των σύγχρονων και τεχνολογικά εξελιγμένων πλοίων.
• Επανασχεδιασμό του Θαλάσσιου Δικτύου Μεταφορών με βάση τις πραγματικές ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας.
• Βελτίωση του επιπέδου της ναυτικής εκπαίδευσης και εναρμόνιση των ειδικοτήτων με τις ανάγκες των τεχνολογικά εξελιγμένων πλοίων.
• Εξορθολογισμό του ΦΠΑ που επιβαρύνει την τιμή του εισιτηρίου.
•  Βελτίωση των λιμενικών υποδομών με προσπάθεια μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων  και χρήσης των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μετά από άμεση εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των επενδύσεων.
«Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα, έχουμε ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και έχουμε επεξεργαστεί  ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που συνδυάζει τη νησιωτικότητα με την τουριστική ανάπτυξη. Παράλληλα σχεδιάζουμε τη λειτουργία αποκεντρωμένων διοικητικών δομών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (One Stop Shops), ώστε να εξυπηρετείται αποτελεσματικά κάθε νησιώτης στο νησί του και προωθούμε την κατά προτεραιότητα ενίσχυση των νησιωτικών περιοχών στα διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής σε συνδυασμό με την ανάπτυξη Έξυπνων Χρηματοδοτικών Εργαλείων για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των νησιών» επεσήμανε ο Θανάσης Νάκος απευθυνόμενος στους κατοίκους της Σκιάθου.
 «Έχουμε τη γνώση, έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δική σας συναίνεση να τα αλλάξουμε όλα. Με την ισχυρή εντολή σας, με αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα έχουμε και τη δύναμη να αλλάξουμε την πορεία της χώρας. Μαζί θα τα καταφέρουμε», ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο κ. Θανάσης Νάκος που ζήτησε από τη νησιωτική Μαγνησία να παραμείνει στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger