Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό δημιουργεί στο Δήμο Σκοπέλου

 
Καθυστέρηση καταβολής δημοτικών τελών από τη ΔΕΗ
Ανησυχία και έντονο προβληματισμό δημιουργεί στο Δήμο Σκοπέλου η καθυστέρηση καταβολής από την ΔΕΗ, των ανταποδοτικών τελών του περασμένου Απριλίου που έχουν εισπραχθεί μέσω του τιμολογίου του ρεύματος. Το ποσό της οφειλής ανέρχεται στις 50.000 ευρώ για τον Δήμο Σκοπέλου και αφορά, όπως προαναφέρθηκε, τα δημοτικά τέλη που καταβάλουν οι καταναλωτές, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής, υπογραμμίζει ότι «έχουν ήδη έλθει σε επικοινωνία με την ΔΕΗ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί λύση, διότι τα συγκεκριμένα χρήματα είναι απαραίτητα για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος». Παράλληλα, ο Δήμαρχος Σκοπέλου επισημαίνει ότι «πρόκειται για χρήματα που αποδίδονται κάθε μήνα στο Δήμο και μας βοηθούν να ισοφαρίσουμε απώλειες, καθώς αυτή την στιγμή, προσθέτει ο ίδιος, αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομική στενότητα».
Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκοπέλου ενισχύει τους δεσμούς επικοινωνίας με τον Δήμο Χορέζου, ο οποίος βρίσκεται στην «καρδιά» της Ρουμανίας, με απώτερο στόχο την αδελφοποίηση των δύο περιοχών. Οι πρώτες επαφές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης της Ρουμανίας, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Σκοπέλου, παρουσιάζοντας έντυπο και οπτικό υλικό. Ο Δήμαρχος Σκοπέλου αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Δήμαρχος Χορέζου, και θα επισκεφθεί την συγκεκριμένη περιοχή της Ρουμανίας, στο διάστημα μεταξύ 1 και 3 Ιουνίου.
Η κεραμική τέχνη, που είναι εξίσου ανεπτυγμένη και στις δύο περιοχές, καθίσταται ο συνδετικός κρίκος, στο πεδίο της στενότερης επικοινωνίας και της μελλοντικής συνεργασίας. «Η ανάπτυξη δεσμών επικοινωνίας με τον Δήμο Χορέζου, μπορεί να μας οδηγήσει σε κοινές εκθέσεις, δράσεις και προοπτικές» αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Μιχελής. Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή της Σκοπέλου έχει αναπτύξει δεσμούς με την περιοχή των Βαλκανίων και στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι προσπάθειες που οδηγούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας από τις βαλκανικές χώρες.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger