Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΩΝ Τεράστιες πολιτικές ευθύνες

Συνεχίστηκε και χτες η προσπάθεια της συγκυβέρνησης για αποπροσανατολισμό του λαού, με αφορμή την υπόθεση με τις γυναίκες ιερόδουλες - φορείς του ΕΪΤΖ. Θέλουν να κρύψουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες που έχουν για τη γύμνια των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, για την ανυπαρξία προληπτικών προγραμμάτων παρέμβασης για την προστασία της υγείας σε αυτές τις ομάδες, όπως οι ιερόδουλες με τις οποίες κάποιοι είχαν «απροφύλακτες σχέσεις».
Ολα όσα έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες αποτελούν το αποκορύφωμα του κυνισμού και του συμβιβασμού με ένα εκρηκτικό πρόβλημα. Και, μάλιστα, όταν με βάση επίσημα στοιχεία (ΕΣΥΕ) ο τζίρος των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από την πορνεία το 2010 έφτασε το 1 δισ. ευρώ! Κυκλώματα, λοιπόν, που υπάρχουν εδώ και χρόνια και κάνουν τεράστιους τζίρους. Γι' αυτά τα κυκλώματα δεν ακούστηκε λέξη, παρά μόνο κάποια κατασταλτικά μέτρα για τις ιερόδουλες.
Αξίζει, λοιπόν, να σημειώσουμε τα εξής:
Τον Απρίλη του 2010 εκπονήθηκε ένα πρόγραμμα με την ονομασία «Δράση για την Αθήνα» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου περιλαμβάνονταν πολλές προτάσεις, αστυνομικού κυρίως τύπου, που περιελάμβαναν και τα «εκδιδόμενα πρόσωπα».
Η γενική κατεύθυνση των προτάσεών τους λοιπόν ήταν και είναι:
«Ανοίξτε περισσότερα πορνεία, αρκεί να είναι αδειοδοτημένα, να πληρώνουν φόρους και να εκδίδουν αποδείξεις». Εφταναν στο σημείο να προτείνουν μείωση της απαγορευτικής ακτίνας των 200 μέτρων από σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα νεότητας, πλατείες, παιδικές χαρές κλπ. για την εγκατάσταση οίκων ανοχής στα 100 μέτρα, κυριολεκτικά δηλαδή δίπλα στους παραπάνω χώρους. Αναφέρεται μάλιστα ότι τη ρύθμιση αυτή την έχει προτείνει ο Δήμος της Αθήνας από το 2004, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη ...διευκόλυνση των επισκεπτών. Με αυτή τη ρύθμιση συμφωνεί η Νομαρχία, ενώ στο παρελθόν είχε συμφωνήσει και η Αστυνομία. Θυμίζουμε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ είχαν στηρίξει στην ΚΕΔΚΕ τη διευκόλυνση της αδειοδότησης των οίκων ανοχής με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, πρόταση που δεν πέρασε χάρη στην παρέμβαση του αγωνιστικού γυναικείου κινήματος και της ΟΓΕ. Είχαν προτείνει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δίνονται άδειες εργασίας στα εκδιδόμενα πρόσωπα εκτός σπιτιού, ως αυτοαπασχολούμενοι... Και τώρα έχουν το θράσος να μιλάνε για μέτρα και υγειονομικές βόμβες...
«Δεν είναι απαραίτητοι τόσοι έλεγχοι!!!»
Ακόμα, διαπιστωνόταν ότι η παρακολούθηση της υγείας των εκδιδομένων είναι πολύ συχνή! Ναι, αυτό ακριβώς. Κι ενώ σήμερα, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, η κυβέρνηση βάζει υποκριτικά θέμα για την ανάγκη συστηματικών ελέγχων, οι ίδιοι πριν από δύο χρόνια διαπίστωναν ότι κοστίζουν πολύ οι 15ήμεροι έλεγχοι που γίνονται στις ιερόδουλες και μιλούσαν για κατάργηση αυτών των εξετάσεων με το αιτιολογικό ότι κοστίζουν ακριβά στο Δημόσιο (380.000 ευρώ για τα 2.000 άτομα με άδεια). Και δεν είναι μόνο αυτό. Ελεγαν τότε ότι αυτό το κόστος θα έπρεπε να καλύπτεται από το ΙΚΑ, αφού αυτές οι γυναίκες είναι μισθωτές... Αυτή είναι η πολιτική τους κατεύθυνση.
Επιπλέον, πρότειναν απλώς να ενημερώνονται οι ιερόδουλες για τους κινδύνους στην υγεία τους ...και να πηγαίνουν στο νοσοκομείο όταν εμφανίζουν συμπτώματα. Οποιος έχει την παραμικρή σχέση με την υγεία, γνωρίζει ότι τα περισσότερα λοιμώδη νοσήματα, όπως είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα, μεταδίδονται πριν ο φορέας εμφανίσει σύμπτωμα.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι, πέρα από τη γενική θέση για την ανάγκη εξάλειψης της πορνείας, η υγεία αυτών των γυναικών χρειάζεται να ελέγχεται συστηματικά - προληπτικά, να φροντίζεται η υγεία τους. Η ενημέρωση δεν επαρκεί. Υπάρχει ανάγκη για δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας - σταθερά προληπτικά προγράμματα παρέμβασης για την προστασία της υγείας σε αυτές τις ομάδες.
Το 2004 και οι άδειες για οίκους ανοχής με το τσουβάλι
Επίσης έλεγαν τότε, το 2010, ότι είναι κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία οι μη αδειοδοτημένες εκδιδόμενες, αυτές που παίρνουν ναρκωτικά. Με άλλα λόγια, στόχος δεν είναι η εξάλειψη αυτής της κατάστασης, που είναι και βασικός τρόπος προστασίας και της υγείας όλων, αλλά η αδειοδότησή τους - νομιμοποίηση, προφανώς και για την αύξηση και των φορολογικών εσόδων!
Σήμερα, που επικρατεί η ιδεολογία τού όλα πωλούνται και όλα εκπορνεύονται, έχουμε φτάσει στην αύξηση της σεξοβιομηχανίας, της ανδρικής, ακόμη και της παιδικής πορνείας, χαρακτηριστικό σύμπτωμα της σαπίλας και της βαθιάς αρρώστιας του καπιταλιστικού συστήματος. Το ΚΚΕ γνωρίζει ότι η ρίζα της πορνείας βρίσκεται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό κοινωνικό σύστημα. Και παλεύει σήμερα για να μπει ένας φραγμός σε αυτή την ακραία μορφή εξαχρείωσης και τσαλαπατήματος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία.
  • Χτες, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον εισαγγελέα σε βάρος ακόμη 5 οροθετικών ιερόδουλων που συνελήφθησαν την Τετάρτη και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν. Με ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ, ανάμεσα σε άλλα, κάνει λόγο για διαπόμπευση των γυναικών, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών στα Μέσα Ενημέρωσης. Στο μεταξύ, με χτεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ΕΪΤΖ, ομολογώντας στην ουσία τη γύμνια των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger