Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ολοταχώς για εκλογές


Χωρίς κατάληξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αύριο στις 13.00 θα συνεδριάσει και πάλι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για να σχηματισθεί υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση.

Δυστυχώς οι εκλογές είναι πια αναπόφευκτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ανέφερε ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα βρεθούν αντιμέτωποι από τη μια μεριά ο αριστερόστροφος κρατισμός και ο τυχοδιωκτικός λαϊκισμός και από την άλλη οι δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου. "Θα αναμετρηθεί το χθες με το αύριο", είπε χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς, επικράτησε αλαζονεία, μικροκομματισμός και τυχοδιωκτισμός, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τον κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά από τη σημερινή τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στα οποία αποτυπώνονται ανάγλυφα οι στρατηγικές των κομμάτων.
"Η πατρίδα μπορεί να βρει τον δρόμο της", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Οι δυνάμεις του μνημονίου εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό και προτιμούν να υπηρετούν τους δανειστές, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς δεν επήλθε συμφωνία και η πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση, με συγκεκριμένο πολιτικό δεσμευτικό χαρακτήρα, δεν έγινε δεκτή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Η ΔΗΜΑΡ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν, προκειμένου να μην υπάρξει η προσφυγή στις εκλογές για να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας, πρόσθεσε. Φαίνεται ότι, από την πρώτη στιγμή, κάποιες δυνάμεις είχαν την επιλογή να πάμε σε εκλογές, για το στενό κομματικό τους συμφέρον, συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης, καλώντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger