Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πρωταθλητής κωλοτούμπας ο…ΤΣΙΠΡΑντρέου !!!

 Η ταχύτητα αλλαγής θέσεων του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανής. Εάν κάποιος καταγράψει τις απόψεις, τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος και τις συγκρίνει ακόμα και με αυτό - το δικό τους – προεκλογικό πρόγραμμα θα καταλήξει στο εξής συμπέρασμα : Πασχίζει με κάθε τρόπο να πείσει την πλουτοκρατία και τα όργανά της- εντός και εκτός Ελλάδας- ότι μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση, να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και να ανακόψει την ουσιαστική ριζοσπαστικοποίησή τους.  
Ας δούμε μερικές, από τις δεκάδες μετεκλογικές, κωλοτούμπες του κόμματος του κ. ΤΣΙΠΡΑ.
1 . Στο προεκλογικό πρόγραμμα μιλούσαν για καταγγελία του μνημονίου. Την επομένη ο ίδιος ο Τσίπρας κάνει λόγο για επανεξέταση ( στην επιστολή που έστειλε στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή στους Μπαρόζο, Ρομπάι, Ντράγκι ), ο Δραγασάκης σε χθεσινή εκπομπή του ΑΝΤ. κάνει λόγο για…πολιτική καταγγελία του μνημονίου και όχι νομική (!!!) και την ίδια μέρα και στιγμή στο ΜΕΓΚΑ ο Μητρόπουλος – πάντα του ΣΥΡΙΖΑ- δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν θα προβούνε σε καμία μονομερή καταγγελία του μνημονίου !!! 
 Απολαύστε συνέπεια και σταθερότητα! Αυτά λοιπόν βλέπει η πλουτοκρατία και, τρίβοντας τα χέρια, πολυδιαφημίζει με όλα της τα μέσα το ΣΥΡΙΖΑ. 
Έτσι βλέπουμε για παράδειγμα την «Αυριανή» των Κουρήδων, μέσα σε μια νύχτα, από ακραιφνής υπερασπιστής της ΝΔ ( παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ ), να γίνεται φανατικός υποστηρικτής και διαφημιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Χτες, είχε πρωτοσέλιδο που κραύγαζε για «σαρωτικά ποσοστά» του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαίωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πάει ολοταχώς για αυτοδυναμία». Τα ίδια και στις εσωτερικές σελίδες.
Έτσι ασκούνται η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί στο λαό, έτσι διαμορφώνεται κλίμα που βολεύει την αστική τάξη: Αβάντα στους κομματικούς συμμάχους που κάθε φορά επιλέγει η άρχουσα τάξη, με μόνο στόχο τον εγκλωβισμό του λαού στο νέο διπολισμό.
Αυτά πρέπει να βλέπουν οι εργαζόμενοι, για να βγάζουν συμπεράσματα για το ποιους στηρίζουν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αλλάξουν την ψήφο τους μαζικά υπέρ του ΚΚΕ.
2 . Φυσικά η πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο το μνημόνιο αλλά τα πάντα. Κάθε στέλεχος το κοντό και το μακρύ του ! Φυσικά αυτά δεν γίνονται τυχαία. Πρώτον είναι συστατικό στοιχείο των οπορτουνιστών και Δεύτερο με αυτό τον τρόπο ψαρεύουν ψήφους από παντού. Το μόνο το οποίο τους ενδιαφέρει είναι να γίνονται αποδεκτοί από το σύστημα.
Γι’ αυτό το λόγο:
   Δεν λένε κουβέντα για την πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
   Δεν παίρνουν θέση στην πρόταση του ΚΚΕ ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Βουλής θα καταθέσει νόμο που θα καταγγέλλει το μνημόνιο.
   Το ένα στέλεχος κάνει λόγο για επιστροφή των χαρατσιών και την ίδια στιγμή κάποιο άλλο στέλεχος λέει το αντίθετο.
   Τη μια στιγμή διατυμπανίζουν ότι θα κάνουν 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο και μια ώρα αργότερα το διαψεύδουν.
    Χρόνια τώρα καταγγέλλουν το ληστρικό εκλογικό νόμο και τώρα ως αστικοληγούρηδες καταθέτουν εν μια νυκτί στον αίτηση  Άρειο Πάγο ότι αποτελούν… Ενιαίο Κόμμα. Ποιοί; Αυτοί που αποτελούν πρότυπο συνονθυλεύματος, αξιοζήλευτο πύργο της Βαβέλ. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι για να μη τρομάξει η πλουτοκρατία φρόντισαν να εξαφανίσουν με φωτοσοπ τη σημαία συνιστώσας, επειδή φιγουράριζε το…απωθητικό σφυροδρέπανο!!!    
   Ως χθες κατάγγελλαν το ντιμπέιτ του δικομματισμού ενώ οι ίδιοι σήμερα, αισθανόμενοι ως χαλίφηδες στη θέση παλαιών χαλίφηδων, σπεύδουν να πάρουν μέρος.
   Τη μια στιγμή ο Γλέζος κάνει λόγο για φορολόγηση των νοικοκυριών με εισόδημα 20.000 ετησίως, ο Δραγασάκης λέει ότι αυτό είναι ένα «πλάνο Β»!!!και η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τους διαψεύδει και τους δύο! 
 Τέλος, ίδιος ο Τσίπρας παρουσίαζε τον Ολάν ως συμπαραστάτη των Ελλήνων, αλλά όταν του έκλεισε την πόρτα της συνάντησης τον αποκάλεσε ΟΛΑντρέου.   
 Αλήθεια! Μήπως όμως ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ο ίδιος το μετάλλιο της κωλοτούμπας και ο Τσίπρας τον χαρακτηρισμό ΤΣΙΠΡΑντρέου; Λέμε ΜΗΠΩΣ;

    Ζιώβας  Βασίλης

Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων

Περιφερειακός Σύμβουλος « Λαϊκής Συσπείρωσης »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger