Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Καταγγέλλει η ΔΑΣ - ΟΤΑ την πρωτοβουλία για φθηνό ελαιόλαδο

Την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας για προμήθεια φθηνού ελαιολάδου χωρίς μεσάζοντες στους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση, καταγγέλλει η παράταξη της ΔΑΣ - ΟΤΑ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «η απόφαση των παρατάξεων του Συλλόγου μας, που στηρίζονται από ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να στηρίξουν την πώληση φτηνού ελαιόλαδου προς τους συναδέλφους μας - με το πρόσχημα ότι «ο Σύλλογος πρέπει να συμμετέχει σε κάθε τέτοια ανάλογη προσπάθεια για την πώληση φτηνών ειδών διατροφής». Συμπληρώνει δε ότι προσπαθώντας να απαλύνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση, πασχίζουν να επιβάλουν κατάσταση υποταγής και υποτέλειας στους εργαζόμενους, οδηγώντας τους στην έκπτωση των απαιτήσεων τους, αντί να φροντίσουν για την οργάνωση της πάλης απέναντι στο σύνολο των σφαγιαστικών μέτρων που έχουν παρθεί και στην κατάργηση των μνημονίων.
Σύμφωνα με την ΔΑΣ-ΟΤΑ, η ομόφωνη απόφαση Συλλόγου και Συνέλευσης των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Βόλου, να απέχουν από την υπερωριακή εργασία τα Σάββατα, αν δεν πληρωθούν από την Δημοτική Αρχή οι οφειλόμενες υπερωρίες, και που τηρήθηκε στις περισσότερες Δημοτικές Ενότητες από την πλειοψηφία των εργαζομένων, δεν εφαρμόστηκε στο Βόλο όπου η υπηρεσία λειτούργησε με 6 απορριμματοφόρα και 12 εργαζόμενους, καθώς η απόφαση για την αποχή δεν περιφρουρήθηκε ούτε καν από τον ίδιο τον πρόεδρο του Συλλόγου, αν και ο ίδιος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου.
Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του Ν. Μαγνησίας να ανατρέψουν αυτές τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, όπως αυτή του Συλλόγου, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων στους ΟΤΑ, για ένα ρωμαλέο ταξικό, λαϊκό κίνημα που θα σαρώσει την αντεργατική πολιτική κεντροδεξιών ή κεντροαριστερών κυβερνήσεων-ΕΕ- κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger