Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Τιμάει στο Παλιοζογλώπι τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη

Εκδήλωση την Κυριακή 20 Μάη, στα 7 χρόνια από το θάνατό του
Εκδήλωση τιμής και μνήμης πραγματοποιεί η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για τον σ. Χαρίλαο Φλωράκη, την Κυριακή 20 Μάη, στις 11.30 το πρωί, στην πατρίδα του, το Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, ακριβώς εφτά χρόνια μετά το θάνατό του. Σε ανακοίνωσή της η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισημαίνει:«Κι αν λείπει, ο Χαρίλαος Φλωράκης είναι πάντα εδώ. Ζωντανός στις μνήμες και στις καρδιές μας. Στο πρόσωπό του τιμάμε μια ολόκληρη γενιά κομμουνιστών που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία του ΚΚΕ, του λαϊκού κινήματος. Ο Χαρίλαος Φλωράκης είναι γέννημα του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ και οι ηρωικοί αγώνες του τον ανέδειξαν σε ηγέτη, τον οποίο εκτιμούν χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν ταυτίζονται με την ιδεολογία του Κόμματός μας. Υπήρξε λαϊκός ηγέτης, γιατί ήταν κομμουνιστής. Μόνο αυτή η ιδιότητα μπορούσε να του δώσει όσα του έδωσε, μόνο αυτή μπορούσε να τον καταστήσει λαϊκό ηγέτη.
Ολόκληρη η ζωή του ταυτίζεται με την πορεία του ΚΚΕ, που υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια. Ο Χαρίλαος Φλωράκης πολέμησε την αστική πολιτική, όπως κι αν εκφραζόταν σε κάθε περίοδο. Εγινε συνώνυμη η ζωή του με την πάλη των τάξεων, με τον αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, με την ηρωική πάλη του λαού κατά των Εγγλέζων και της ντόπιας αστικής κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου το Δεκέμβρη του 1944, με την ηρωική δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) κατά της εγχώριας αστικής τάξης και των Αγγλοαμερικανών συμμάχων της. Δε λύγισε ποτέ, ούτε στις πιο σκληρές στιγμές της: Τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τα εκτελεστικά αποσπάσματα που οδηγήθηκαν χιλιάδες παιδιά του ΚΚΕ, χιλιάδες αγωνιστές. Ανθρωπος βαθιά λαϊκός, έμεινε προσηλωμένος στο δίκιο του λαού και πάλεψε γι' αυτό με κάθε μέσο και σε όλες τις συνθήκες.
Η ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη συμβολίζει την αστείρευτη λαϊκή δύναμη κι αυτενέργεια, όταν ο πρωταγωνιστής λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να παλέψει για το τσάκισμα αυτής της πολιτικής, να διεκδικήσει την εξουσία του. Αποτελεί παράδειγμα, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, που η αστική τάξη κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι της για να αναπαλαιώσει το πολιτικό σκηνικό με στόχο να ξαναμαντρωθεί ο λαός σε μια "νέα" εναλλαγή, που αντικαθιστά την παλιά, στο δίπολο κεντροδεξιά με πυρήνα τη ΝΔ - κεντροαριστερά, με πυρήνα τα ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ, στη θέση της άλλοτε εναλλαγής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Ετσι προετοιμάζουν τη νέα κυβέρνηση τσακίσματος του λαού, μαζί με μπόλικη υποκρισία, εκβιασμούς, αναπαραγωγή και δημιουργία νέων κάλπικων διλημμάτων. Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων και της ΕΕ στην Ελλάδα διαβουλεύονται για το ποια θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης "συνεργασίας" στη βάση των ψεύτικων διλημμάτων: Ευρώ - δραχμή, μνημόνιο - αντιμνημόνιο, ήπια διαπραγμάτευση - σκληρή διαπραγμάτευση για ορισμένα ίδια ψίχουλα κοροϊδίας στους πιο εξαθλιωμένους.
Η αστική τάξη και τα κόμματά της, οι κάθε είδους μηχανισμοί της γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο μοναδικός τους αντίπαλος. Ενα ρωμαλέο κίνημα χειραφετημένο, ταξικά προσανατολισμένο, σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης. Ενα ισχυρό ΚΚΕ, που θα πρωτοστατήσει στην ανασύνταξη του κινήματος, στο δυνάμωμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, θα δημιουργήσει τη λαϊκή στρατιά που θα παλεύει για κάθε λαϊκό πρόβλημα μέχρι τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής, την κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger