Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Διαπιστευτήρια στους αστούς, κοροϊδία στο λαό

Αναπαράγει την πλαστή διαχωριστική γραμμή «μνημονιακή δεξιά - αντιμνημονιακή αριστερά» για να θωρακίσει τον ευρωμονόδρομο
Την πλαστή διαχωριστική γραμμή «μνημονιακή δεξιά - αντιμνημονιακή αριστερά» υπερασπίστηκε ο Αλ. Τσίπρας χτες, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ερμήνευσε το ποσοστό που έλαβαν σαν «επιβράβευση» της «συνεπούς αντιμνημονιακής στάσης» και προεξόφλησε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, λέγοντας ότι «στις 17 του Ιούνη και μετά, θα είμαστε πολλαπλάσια περισσότεροι, θα έχουμε διπλασιαστεί».
Στην ομιλία του κατήγγειλε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επειδή θέτουν σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας! Τους κατήγγειλε ότι «εφευρίσκουν ανύπαρκτους κινδύνους και συνεργούν με περισσή ανευθυνότητα, στην εξελισσόμενη διαδικασία πιστωτικής ασφυξίας». Ακόμα τους πρόσαψε ότι «καταφεύγουν στη χυδαιότητα και τη σπέκουλα» σε βάρος της οικονομίας με τις «φήμες που διασπείρουν δεξιά και αριστερά για επικείμενη τραπεζική χρεοκοπία, με περισσή ανευθυνότητα διαδίδουν εντός και εκτός της Ελλάδας ότι καταρρέει το τραπεζικό σύστημα, ότι θα μπει όριο στις αναλήψεις».
Σε άλλο σημείο, τους κάλεσε «με αίσθηση ευθύνης να σταματήσουν να αναπαράγουν ανεύθυνες κινδυνολογίες» και διακήρυξε ότι ο ίδιος και το κόμμα του εγγυώνται «τις καταθέσεις του λαού». Αναπαράγοντας το βολικό για το σύστημα δίπολο «κεντροδεξιά - κεντροαριστερά», ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε την προσπάθεια του Α. Σαμαρά για συνεργασία με την Ντ. Μπακογιάννη και τον Γ. Καρατζαφέρη, χρεώνοντάς του ότι «φιλοδοξεί να συμπήξει το μέτωπο της εγγύησης των δανειστών και της διαπλοκής».
Στο ίδιο πνεύμα, ισχυρίστηκε ότι ο λαός «έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο προγράμματα, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα των δύο κομμάτων που είναι κοινό πρόγραμμα και είναι το μνημόνιο 2». Δεν είπε βέβαια ότι και τα δύο είναι προγράμματα διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου, πάντα στο πλαίσιο των κανόνων και των δεσμεύσεων του ευρωμονόδρομου που ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη ΝΔ, υπερασπίζεται.
Πέρα απ' τους προεκλογικούς δεκάρικους για λαϊκή κατανάλωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε στην ντόπια άρχουσα τάξη και την ευρωενωσιακή της λυκοσυμμαχία ότι «η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει από την αντίσταση του λαού μας, ούτε φυσικά από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία ακριβώς αποσκοπεί στο να χειραγωγήσει και να ενσωματώσει τη λαϊκή αντίσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger