Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Χρυσή Αυγή και ΣΚΑΙ: ποιος είναι πιο φασίστας;

Η εκπομπή στο ΣΚΑΙ του Ευαγγελάτου ήταν μια ακόμα προπαγάνδα ενάντια σε μετανάστες και υπέρ του εθνικισμού. Ο Ευαγγελάτος, από τους αυθεντικούς κατασκευαστές του ελληνικού ρατσισμού και της ακροδεξιάς ρητορικής, ήδα από τα 90ς απλά συμφωνεί σε όλα με τα αυγά, τους δίνει βήμα και δεν έχει και καμιά ουσιαστική κριτική. Και γιατί άλλωστε; ο συγκεκριμένος μαλάκας είναι από τους βασικούς υπονομευτές της διαμαρτυρίας και των κινημάτων, ενώ παράλληλα υπήρξε ιδεολογικό κάλλυμα και μικρόφωνο των εντολών για σκούπες και δολοφονίες μεταναστών.
Είναι πραγματικά δυσανάλογο της περίπτωσης, το ότι δεν έγινε ντόρος για την εκπομπή του Ευαγγελάτου όπου έβγαλε στον αέρα τους Παναγιώταρο και Κασιδιάρη, δυο από τους μεγάλους τραμπούκους των ναζήδων, ο ένας από τους οποίους δικάζεται. Η εκπομπή έμοιαζε με συνέλευση στελεχών των χρυσών αυγών, όπου ο Ευαγγελάτος στην ουσία επαλήθευε αν οι φασίστες έχουν μάθει καλά ότι τα ρατσιστο-κάναλα διδάσκουν τόσα χρόνια. Τα βρήκαν σε όλα, και στο τέλος καταδίκασαν και το Χίτλερ.
Ο Ευαγγελάτος, βασικό φερέφωνο των ιδεολογικών μηχανισμών του κράτους, υπήρξε στα 90ς μια φωνή υστερική, ρατσιστική, εθνικιστική, υποστηρίζοντας σκούπες, και δολοφονίες μεταναστών, την ελληνοσερβική φιλιά, συνεισφέροντας όσο και όπως μπορούσε στο να υπνομεύει και ρουφιανεύει τους κοινωνικούς αγώνες, ενώ πολλές φορές μεσολαβούσε ώστε να μην γίνεται καν αναφορά σε αυτούς, ιδίως όταν βάλλονταν τα συμφέροντα των βιομήχανων, των εφοπλιστών και των πετρελεάδων.
Ο Ευαγγελάτος είναι ο ιδεότυπος του έλληνα εθνκιστή δημοσιογράφου των 90ς - 00ς, ο οποίος ασκεί απευθείας πολιτική προπαγανδίζοντας όλες τις ερμηνείες της άκρας δεξιάς και του επιθετικού ελληνικού ιμπεριαλισμού. Εκτός από σημαντικός ιδεολογικός στυλοβάτης του κεφαλαίου, όπως και αυτεπάγγελτος τηλεοπτικός διώκτης και δικαστής αναρχικών και αριστερών, ο Ευαγγελάτος υπήρξε και από τους βασικούς κατασκευαστές της TRASH αισθητικής εκδίκησης της χούντας, της άσκησης μιας δημοσιογραφίας της ξεφτίλας, όπου κυρίαρχα πρότυπα ήταν ο δημοσιογράφος μπάτσος, ο υστερικός υπονομευτής των καταπιεσμένων, ο ψεύτης και η "κατίνα".
Στην εκπομπή με τους Χρυσαυγήτες, ΦΑΣΙΣΤΑΣ, όπως φάινεται ξεκάθαρα είναι και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ:
--Θα πει μερικά χμ χμ σε αλυτρωτικές αποστροφές των χρυσαυγητών για την Κωνσταντινούπολη και τη Θράκη, όπου διαφαίνεται μια υπόγεια συμφωνία.
--Συμφωνεί γενικά γύρω από τη "μεταναστευτική πολιτική" πρόταση της Χ.Α. και ότι δε ζήτησε η Ελλάδα εργατικό δυναμικό, για τα μάτια του κόσμου μόνο κάτι λέει για νυκοκυραίους μετανάστες που είναι και αυτοί άνθρωποι. Δηλαδή ο Ευαγγελάτος δεν αποστσιοποείται και δεν αρθρώνει ουσιαστικό αντίλογο απέναντι στην λογική της Χ.Α. Συναινεί στο ότι πρέπει να φύγουν σχεδόν όλοι οι μετανάστες εκτός απο΄όσους δουλεόυν για μας φρόνιμα, ότι είναι παράνομοι με δική τους ευθύνη και όχι λόγω της εκμετάλευσης από το ελληνικό κράτος, ενώ χρησιμοποιεί συνεχώς και ο ίδιος ο δημοσιογράφος τη λέξη "λαθρομετανάστες".
--Όταν οι φασίστες της οργάνωση που μαχαιρώνει μετανάστες αρχίζουν να παραλληλούν ότι οι "ξένοι έκαναν εισβολή, ήρθαν πηδώντας μάντρες" κτλ, ο Ευαγγελάτος θα συμφωνήσει με ένα χμ χμ για να πει στη συνέχεια "ναι αλλά κάποιοι είναι νοικοκυραίοι".
Και όταν οι χρυσαυγήτες συνεχίσουν με όλη τη ρητορική της παρανομοποίησης των μεταναστών, τότε  ο φασίστας δημοσιογράφος θα κάνει ότι τουμπεκιάζεται, ότι συμφωνεί πως ήρθαν παράνομα και είναι λαθρομετανάστες και ότι λέει η Χ.Α. δηλαδή.
-- Πραγματικά δεν διαφωνούν σε τίποτα. Άλλωστε, όπως δηλώνουν οι φασίστες, οι χρυσαυγήτες "σέβονται τηη διαφορετικότητα" ενώ θα συμφωνήσουν όλοι μαζί  - χρυσαύγουλα και δημοσιογράφος - πως είμαστε υπερήφανοι ως έλληνες"!!!
-- Συζητάνε μαζί για το πως θα "τους βάλουμε στο καράβι" και στο πως θα γίνει μαζική απέλαση. Το πρόβλημα είναι το πως, ε Ευαγγελάτε;
-- Γενικά σε αυτό το σημείο της εκπομπής, στις απίστευτες μπούρδες των φασιστών ο Ευαγγελάτος ακούει παθητικά, σιγοντάρει και δεν είναι καθόλου επιθετικός όπως ας πούμε όταν μιλάει με συνδικαλιστές ή αγωνιζόμενους ανθρώπους. Γιατί άλλωστε; Τα ίδια χυδαία και λαϊκιστικά ψέμματα δεν έχει πει και ο ίδιος τόσα χρόνια. Όταν οι χρυσαυγήτες λένε πως οι μετανάστες εδώ την περνάνε πούδρα (ΕΔΩ, που έχουν πεθάνει χιλιάδες στα σαπιοκάραβα, στις φυλακές, στα κρατικά και τα εργασιακά κάτεργα) ο Ευαγγελάτος απλά θα κουήσει το κεφάλι. Οι φασίστες περνάνε τα μυνήματα τους.
-- Ο Ευαγγελάτος γίνεται (μάλλον εσκεμμένα) γελοίος όταν ρωταέι τι γίνεται "όταν ένας έλληνας χτυπάει ένα λαθρομετανάστη", και αναπαράγει τη λογική της Χ.Α. για αυτοάμυνα των ελλήνων και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ: Όταν οι χρυσαυγήτες μιλάνε για 80% ποσοστά εγκληματικότητας των ξένων εναντίον ελλήνων, ένα απίστευτα ψεύτικο ποσοστό που δεν υπάρχει σε καμία έρευνα ο ευαγγελάτος λέει επί λέξει: ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ. Τι λές ρε μεγάλε;;;  Αν δεν αμφισητηθεί αυτό το απίστευτο ρατσιστικό παραλλήρημα από τον Ευαγγελάτο, τότε το παιχνίδι της ανοχής στο ρατσισμό το παίζουν και όλοι οι θεσμοί που αναγωρίζουν το εν λόγω υποκείμενο ως δημοσιογράφο.
Για όσους δεν κατάλαβαν τη σημασία του παραπάνω, να το κάνουμε λιανά: ένας δημοσιογράφος που θεωρείται mainstream έχει καλεσμένους φασίστες που ασκούν βία εναντίον μεταναστών και διαδίδουν παρέα ψευδή ρατσιστικά στοιχεία ανύπαρκτων ερευνών. Μήπως πρέπει να υπάρξει κάποιου τύπου απάντηση από τα αρμόδια σωματεία;

Σε καμία έρευνα Ευαγγελάτο δεν τεκμηριώνεται ότι "οι μετανάστες ασκούν βία κατά 80% εναντίον των ελλήνων", και εσύ λες πως δεν το αμφισβητεί αυτό κανείς; Μήπως είσαι λίγο παραπάνω φασίστας και από τον Κασιδιάρη;
--- Όταν ο Παναγιώταρος λέει τι έκαναν στον Άγιο Παντελεήμονα ο Ευαγγελάτος ακούει λες και έχει απέναντι του καμία Μ.Κ.Ο. Ακούει με ενδιαφέρον και επικροτεί με τον τρόπο του.
Τα πνεύματα ανάβουν όταν φτάνει το θέμα στην επίθεση στον Ευθυμίου. Εδώ φαίνεται πως οι φασίστες αναβαπτίστηκαν σε όλη τη κολυπήθρα του πάνω συντάγματος και του διαταξικού "κλέφτες προδότες πολιτικοί". Ο Ευαγγελάτος αφού δεχθεί το "χιούμορ" γύρω από την επίθεση στο λαμόγιο και συνάδελφο του Ευθυμίου θα επιχειρήσει να ανεβάσει τους τόνους για το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και το Χίτλερ.
-- Όταν ο φασίστας Ευαγελάτος, που ο λόγος του έχει παίξει ρόλο στο να νομιμοποιούνται τα πογκρόμ ή τα κολλητηλίκια με τους Σέρβους σφαγείς το παίζει όχι αντιφασίστας αλλά έλληνας που θίγεται για το Δίστομο γιατί εκεί "έσφαξαν έλληνες πολίτες" (sic) οι Κασιδιάρης και Παναγιώταρος λένε πως το καταδικάζουν γιατί ήταν έγκλημα πολέμου. Και ΤΟΤΕ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ!!!! Το δέχομαι!! λέει ο Ευαγγελάτος, και εδώ ξεπλένονται οι έλληνες Ναζί στην εκπομπάρα ως αγνοί πατριώτες!!!
== Για τον Ευαγγελάτο οι χρυσαυγήτες είναι ήδη "βουλευτές του ελληνικού λαού" και με αυτόν τον τρόπο "γίνεται η κουβέντα". Επίσης θα συμφωνήσει με τον Κασιδιάρη πως υπήρξαν εκτός του Χίτλερ πολλοί χασάπηδες (γενικά ο Ευαγγελάτος λέει τη φράση "θα συμφωνήσω μαζί σας" ενοχλητικά πολλές φορές και με πάθος προς τους φασίστες.
Στο τέλος της εκπομπής ο Ευαγγελάτος θα το γυρίσει - μαζί με τους χιτλερικούς!! - στο αντιχιτλερικό, δίνοντας έτσι και αντιναζιστικό άλλοθi στην εκπομπή του. Τελικά τα παιδιά δεν είναι χιτλερικοί, είναι το συμπέρασμα.....Όλα καλά;

http://www.youtube.com/watch?v=RvSaOIK79eQ&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Mx-_miz4WD0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger