Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ- Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος στην Ηγουμενίτσα – Τροχαίο ατύχημα στον Άλιμο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακιν

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος στην Ηγουμενίτσα – Τροχαίο ατύχημα στον Άλιμο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητή στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενών

Η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ε/Γ–Τ/Ρ–Ι/Φ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Π. 9775 το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των εκβολών Καλαμά Θεσπρωτίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πλωτά περιπολικά Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., πλοιάριο Πυροσβεστικού Σώματος, το Ρ/Κ «ΘΥΕΛΛΑ» Ν.Π. 4422 και το Ε/Γ–Ο/Γ «ΝΗΡΕΑΣ» Ν.Π. 11816.
Οι έξι αλλοδαποί, που είχαν μετεπιβιβασθεί σε βοηθητικό σκάφος, εντοπίσθηκαν και περισυνελέγησαν από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., καλά στην υγεία τους.
Από την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε με ίδια μέσα, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ το Ε/Γ–Τ/Ρ–Ι/Φ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» κατέπλευσε αυτοδύναμα στη μαρίνα Γουβίων Κέρκυρας, απ’ όπου και του απαγορεύθηκε ο απόπλους.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

====================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στη μαρίνα Αλίμου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα, που οδηγούσε 62χρονος, κατά την έξοδό του από τον προβλήτα 1 με οπισθοπορεία παρέσυρε μια 46χρονη πεζή.
Η 46χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Ι’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

====================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 32χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει δύο (02) αλλοδαπούς που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Επίσης συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας ένας (01) αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ το όχημα από το πρώτο περιστατικό κατασχέθηκε.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Αμοργού και της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ–Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν. Νάξου 57, ένας 90χρονος και ένας 24χρονος αντίστοιχα οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger