Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Πανίσχυρο ΚΚΕ και ετοιμοπόλεμος λαός στις 7 του Μάη

Από τη συγκέντρωση στο Μπραχάμι
Σε συγκέντρωση στη λαϊκή γειτονιά του Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι), σε καφενείο στην οδό Πολυνείκους, μίλησε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Εμείς προειδοποιούμε το λαό ότι δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τη μια και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Αλλωστε, αυτό που λέμε, μια πολιτική συντηρητική άγρια και μια συντηρητική πολιτική με το μαλακό, τα έχει ζήσει. Και τώρα δεν είμαστε ούτε στη δεκαετία του '70, ούτε στη δεκαετία του '80.
Κάποτε, σε αυτά τα χρόνια που ανέφερα, μπορούσες με κινητοποιήσεις να κερδίσεις κάτι, κάποιες αυξήσεις... Τώρα ο καπιταλισμός τα παίρνει όλα, δεν αφήνει τίποτα από αυτά που έχει δώσει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Είναι άλλη κατάσταση. Ο καπιταλισμός έχει περάσει σε πλήρη αντιδραστικοποίηση και επομένως μην περιμένετε με την άλφα ή βήτα κυβέρνηση να ανακουφιστεί η θέση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, είναι ουτοπία.
Τι πρέπει να κάνει το ΚΚΕ; Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα πάλης για την εξουσία, για την εργατική εξουσία και αυτά δεν πρόκειται να τα απεμπολήσει και να μην τα αναλύσει στο λαό, σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο. Το ΚΚΕ θεωρεί πολύ σημαντικό ότι σε αυτή την εκλογική μάχη συζητήθηκε το πολιτικό σύστημα της αστικής τάξης και βάλαμε εμείς στη συζήτηση το πολιτικό σύστημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Ταυτόχρονα όμως, εμείς δεν είμαστε σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι μπορεί να υπάρξει μια αριστερή κυβέρνηση φιλολαϊκή στις 7 του Μάη. Στις 7 του Μάη δεν πρόκειται να προκύψει καμία φιλολαϊκή κυβέρνηση. Οχι γιατί δεν το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί δεν έχει προετοιμαστεί το έδαφος. Γιατί, για να υπήρχε μια φιλεργατική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί στην κοινωνία πολύ πιο σημαντικοί αγώνες και συγκρούσεις. Δεν μπορεί να προετοιμάσει ένας λαός μια τέτοια λύση όταν π.χ. το 20% μόνο των εργαζομένων συνδικαλίζονται.
Και αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, το εργατικό κίνημα θα είχε λυγίσει 100%. Επομένως, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε για το λαό ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, αλλά χωρίς να είναι τα μυαλά μας πάνω από το κεφάλι μας και να πούμε στο λαό ψέματα, προκειμένου να του τονώσουμε το κουράγιο. Εμείς δίνουμε κουράγιο στο λαό λέγοντάς του πως εσύ έχεις δύναμη που δεν την έχεις χρησιμοποιήσει. Στις 7 του Μάη πρέπει ο λαός να είναι ετοιμοπόλεμος.
Οποιαδήποτε κυβέρνηση βγει, ή η όποια παραλλαγή της, το κίνημα πρέπει να εξαπολύσει μια πίεση πιο αποτελεσματική, μια αντεπίθεση, να παρεμποδίσει τα χειρότερα και να ανοίξει το δρόμο έστω κάποιων μέτρων ανακούφισης για το λαό. Αλλά το κίνημα πρέπει να γίνει πολλαπλάσια ισχυρό από ό,τι ήταν ως τώρα. Επειδή σε λίγες μέρες μεσολαβεί η κάλπη, αυτό που μπορούμε να πούμε στο λαό είναι να βγει ένα πανίσχυρο ΚΚΕ και μάλιστα με εργατικούς ψήφους, ψήφους των ιδιοκτητών μικρομάγαζων, της φτωχής αγροτιάς που πρέπει να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αυτό είναι το κυριότερο. Και αυτό είναι που θα τρομάξει την κυρίαρχη τάξη και την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger