Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Νίκη 62-61 επί της ΤΣΣΚΑ για το τελικό της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ

Ο Θρύλος πρωταθλητής Ευρώπης

Με απίστευτη ανατροπή ο Ολυμπιακός νίκησε 62-61 την ΤΣΣΚΑ και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της!  Η νεανική ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς επέστρεψε στο παιχνίδι ανατρέποντας μιά διαφορά 19 πόντων, με τους νεαρούς Ελληνες παίκτες,  τον Παπανικολάου, τον Μάντζαρη τον Πρίντεζη, τον Σλούκα  να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ο Πρίντεζης σκόραρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο για το τελικό 62-61.  

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Κωνσταντινούπολη ωςαουντσάιντερ. Κανείς δεν τους υπολόγιζε όχι μόνο για τον τίτλο στην Ευρωλίγκα, αλλά και ως φιναλιστ του τελικού. Τα δείγματα γραφής όμως είχαν φανεί από τα πλέι-οφ, όταν άφησαν εκτός φάιναλ-φορ τη Σιένα.
Ο Ντούσαν  Ιβκοβιτς είχε καταφέρει να γυαλίζει το μάτι των παικτών του. Μόνον έτσι θα μπορούσαν να γυρίσουν ένα τέτοιο παιχνίδι.
Και μάλιστα, κόντρα σε μία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δεκαπέντε χρόνια μετά, πάλι με προπονητή τον μεγάλο Ντούσαν Ιβκοβιτς τότε στη Ρώμη το 1997 ήρθε ο δεύτερος τίτλος στην Κωνσταντινούπολη.

Το πιό ουσιαστικό είναι ότι οι  νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού υπόσχονται πολλά για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Ο Κώστας Παπανικολάου, που έκανε το ματς της ζωής του και αναδείχτηκε δίκαια πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ-φορ. Κι ακόμα, ο Μάντζαρης που έπαιξε σπουδαία άμυνα, ο Σλούκας από τους πρωτεργάτες της ανατροπής η οποία έγινε χωρίς την παρουσία του Σπανούλη στο παρκέ.

Ο τελευταίος  ήταν χωρίς αμφιβολία ο καθοδηγητής όλων αυτών των παικτών στο παρκέ, αφού έχει την τεράστια εμπειρία αυτών των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger