Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ράπανος & Ταμβακάκης... πήραν την μετοχή της Ε.Τ. περίπου στα 23-24 € και την έφεραν στο 1,26 €!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

Τα πηλοφόρια της διαπλοκής

Αντιγράφουμε από την ειδησεογραφία:
Την Τρίτη 29 Μαΐου ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είχε στα ταμεία του 5 εκατ. ευρώ. Την ίδια ημέρα οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Οργανισμού προς γιατρούς, φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι του οργανισμού ανέφεραν ότι η κρατική επιχορήγηση έχει ύψος μόνο 500 εκατ. ευρώ ενώ τα ταμεία χρωστάνε στον ΕΟΠΠΥ περίπου 3,6 δις ευρώ μόνο για το 2011.
Η Εθνική Τράπεζα έδωσε στην δημοσιότητα μελέτη από την οποία προκύπτει ότι οι επιπτώσεις από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα...
είναι ακόμη μεγαλύτερη ύφεση 22% σε σταθερές τιμές, επιπλέον της συνολικής ύφεσης 14% που καταγράφηκε τα τελευταία τρία χρόνια. Μείωση κατά 50% του κατά κεφαλή εισοδήματος. Αύξηση της ανεργίας στο 34%. Ταυτόχρονα θα προκληθεί ένας πληθωριστικός φαύλος κύκλος που θα ανατροφοδοτείται από τις αυξήσεις στις τιμές εισαγόμενων αγαθών. Αυτός ακριβώς ο πληθωριστικός φαύλος κύκλος θα ακυρώσει το όποιο πλεονέκτημα προκύψει από την υποτίμηση.
Τι ακριβώς λένε αυτές οι δύο ειδήσεις;
Από την μία πλευρά έχουμε μία πραγματική είδηση. Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας οδεύει προς την χρεοκοπία. Χρειάζεται επειγόντως πάρα πολλά χρήματα και δεν υπάρχει λογική λύση αφού ούτε ο κρατικός προϋπολογισμός μπορεί να τα δώσει αλλά ούτε και αυτοί που χρωστάνε. Δηλαδή τα ασφαλιστικά ταμεία που ανήκουν στον ΕΟΠΠΥ. Γιατί όμως ο μεγαλύτερος οργανισμός οδεύει προς την χρεοκοπία; Εδώ δεν χωράνε παρερμηνείες, δεύτερες σκέψεις και δικαιολογίες. Γιατί είναι θύμα της μνημονιακής πολιτικής!
Από την άλλη πλευρά έχουμε μία πρόβλεψη. Ποιος την κάνει αυτήν την πρόβλεψη; Η διοίκηση των κ.κ. Ράπανου και Ταμβακάκη, που πήρε την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας περίπου στα 23-24 ευρώ και την έφερε στο 1,26 ευρώ. Η στήλη έχει εδώ και καιρό τοποθετηθεί για την ικανότητα της συγκεκριμένης διοίκησης με κριτήριο την καθοδική πορεία της τιμής της μετοχής. Όποια ελαφρυντικά και να αποδεχθεί ο οποιοσδήποτε καλόπιστος συνομιλητής για την πολύ κακή πορεία της χώρας και της οικονομίας και πάλι δεν δικαιολογείται αυτή η τεράστια πτώση, άρα κάτι πάει στραβά με την συγκεκριμένη διοίκηση. Και πώς να πάει καλά η συγκεκριμένη διοίκηση αφού πέραν των όσων αποδεδειγμένα πλέον από την κατακρήμνιση της τιμής της μετοχής μειονεκτημάτων την διακρίνουν, είναι διορισμένη από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Αν τώρα αυτές οι δύο ειδήσεις αξιολογούνταν με αντικειμενικά κριτήρια, τότε έπρεπε τουλάχιστον να προβληθούν ισότιμη. Όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Η μεν πρώτη είδηση σχεδόν δεν προβλήθηκε, ενώ η δεύτερη υπέρ-προβλήθηκε από τα τηλεοπτικά δελτία των 8.
Απολύτως λογικό. Η μεν πρώτη είδηση δεν προωθεί τον εκβιασμό. Ευρώ η Δραχμή. Η δεύτερη όμως λες και γράφτηκε για να εξυπηρετήσει αυτόν ακριβώς τον εκβιασμό. Και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο προβλήθηκε κατά κόρον από τα πηλοφόρια της διαπλοκής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger