Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΒΟΛΟΣ: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012

Καλή συγκέντρωση, με παλμό και πολλά συνθήματα ενάντια στον εθνοπατριωτισμό και το φασισμό.
Η ανεξάρτητη (από το κράτος, την εργοδοσία και τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές) εργατική συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλ. Ελευθερίας περίπου στις 11.15 κατεβαίνοντας την Ιωλκού βγήκε Ιάσωνος, Αγ. Νικολάου και κατέληξε στη Δημητριάδος στο ταχυδρομείο Βόλου, σημείο δολοφονηθέντος εργάτη στην αιματηρή απεργιακή κινητοποίηση της 2 ιούνη 1936.
Η σημερινή συγκέντρωση και πορεία είχε προετοιμαστεί απόσυνέλευση που πραγματοποιήθηκε αρκετές ημέρες πριν με αφίσα που κολλήθηκε στη πόλη αλλά και από μαζική δουλειά του κόσμου που συμμετείχε.
Μπορεί η πορεία να μην είχε μαζικότητα αλλά είχε παλμό κι αποτελεί μια σοβαρή υπόσχεση για τους αγώνες του αύριο. Από τα συνθήματα που ακούστηκαν σε όλη τη πορεία, ιδιαίτερο βάρος είχαν αυτά ενάντια στον καλλιεργούμενο εθνοπατριωτισμό και το φασισμό.
Στην πορεία συμμετείχε η εξωκοινοβουλευτική αριστερά (ΕΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας, οι Αυτόνομοι φοιτητές του ΠΘ και η Κατάληψη Ματσάγγου.
Στο Ταχυδρομείο έγινε μια μικρή αναφορά στο ιστορικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΒΟΛΟΣ 2012 αλλά και για το σημείο της στυγερής δολοφονίας του εργάτη στην απεργία του 1936.
Η πορεία ολοκληρώθηκε στην πλ. Ελευθερίας κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της ασφάλειας Βόλου και δυνάμεων των ΜΑΤ.
Από την πλ. Ελευθερίας είχε ξεκινήσει νωρίτερα η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΑΔΕΔΥ όπου πασοκοδεξιοί συνδικαλιστές έβγαζαν κάλπικους αντιμνημονιακούς λόγους, ενώ στην πορεία τους συμμετείχε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα ΚΚΕ μλ διαμέσου της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης.
Η τρίτη πορεία ήταν του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από πλ. Πανεπιστημίου και κατέληξε επίσης στο Ταχυδρομείο.
http://ergatis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger