Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Όλοι σήμερα στις 19:00 στην Πλ. Κύπρου - Καλλιθέα

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
​ Χθες το βράδυ στις 22:00 στην Πλατεία Κύπρου έγινε πέσιμο από φασίστες σε μετανάστες.  Γύρω στα 40 άτομα, με καλλυμένα πρόσωπα και φορώντας μαύρα, επιτέθηκαν με σιδηρογροθιές σε αιγύπτιους μετανάστες που κάθονταν στην Πλ. Κύπρου. Αποτέλεσμα, ένας αρκετά σοβαρά τραυματίας, με μόλωπες στην πλάτη και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
 Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα πολλά που έχουν καταγραφεί στην Καλλιθέα την τελευταία περίοδο, και περισσότερο από την Κυριακή κι έπειτα. Την Τρίτη φασίστες είχαν επιτεθεί ξανά σε μετανάστες με αποτέλεσμα εκείνη τη φορά τρεις τραυματίες.
 Οι φασίστες έχουν πια αποθρασυνθεί, καθώς το χθεσινό πέσιμο έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, που έβλεπαν τον αγώνα μπάσκετ στα καφέ της πλατείας. Την επίθεση παρακολουθούσαν ατάραχοι ΔΙΑδες/ΔΕΛΤΑδες που περίμεναν να ολοκληρωθεί το πέσιμο για να "κυνηγήσουν" τους φασίστες.

 Σήμερα το απόγευμα η Πρωτοβουλία ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία, αντιφασίστες και αντιφασίστριες της Καλλιθέας καλλούν σε συγκέντρωση στις 19:00 στην Πλατεία Κύπρου. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Αν δεν αντισταθούμε σ' όλες τις γειτονιές
οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger