Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Στην Olympic Air το Αθήνα-Σκιάθος

alt
Το ποσό των 157,4 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν έως τον Απρίλιο του 2016 τέσσερις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση των δρομολογίων των άγονων γραμμών που φέτος αυξήθηκαν σε 26.
Η Olympic Air απέκτησε δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης συνολικά σε 15 άγονες γραμμές (σε 13 παλιές, μεταξύ αυτών και η Σκιάθος και 2 καινούργιες), η Astra Airlines με έδρα τη Θεσσαλονίκη σε 5 γραμμές, η Sky Express με έδρα το Ηράκλειο σε 5 γραμμές και η Aegean Airlines σε ένα δρομολόγιο.
Το υπουργείο Μεταφορών άναψε προχθές το πράσινο φως για την ανάθεση του έργου των άγονων γραμμών από την ερχόμενη Πρωτομαγιά, επικυρώνοντας τον σχετικό διαγωνισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Επίσης, αποφασίστηκε να παραταθεί έως τα τέλη Απριλίου και η σύμβαση της Aegean για την εκτέλεση τεσσάρων άγονων δρομολογίων, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Σημειώνεται ότι για τις 2 νέες άγονες γραμμές (Αθήνα - Ζάκυνθος και Αθήνα - Σύρος), τις οποίες αναλαμβάνει η Olympic Air, έγινε ξεχωριστός διαγωνισμός, ενώ από τον διαγωνισμό για τις 24 άγονες γραμμές αποκλείστηκαν οι εταιρείες Aeroland και Minoan Air.
Το συνολικό αντιστάθμισμα για την εκτέλεση των 24 άγονων γραμμών μέχρι τον Απρίλιο του 2016 θα ανέλθει στο ποσό των 157.466.020,43 ευρώ. Για να ολοκληρωθεί η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, οι εταιρείες οφείλουν να προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές (αορίστου διάρκειας) καλής εκτέλεσης της σύμβασης, το ύψος των οποίων θα ανέρχεται στο 5% του αιτηθέντος αντισταθμίσματος για καθεμία από τις γραμμές. Επίσης, για καθεμία από τις γραμμές που θα εκτελούνται χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα, ως εγγύηση εκτέλεσης της σύμβασης θα κατατεθεί το ποσό των 40.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger