Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την τραγωδία στην πλατεία Συντάγματος, για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για την απόφαση για τα αυθαίρετα


oikologoi_prasinoi
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το τραγικό περιστατικό στην πλατεία Συντάγματος
Η τραγική αυτοκτονία του συνανθρώπου μας, μας γεμίζει όλους μας θλίψη.
Η απελπισία της κοινωνίας, εμπρός στην εξαθλίωση στην οποία την σπρώχνουν οι καταστροφικές και άδικες πολιτικές της κυβέρνησης, φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα. Αναφορές ήδη μιλούν για σημαντική αύξηση των αυτοκτονιών τα τελευταία δύο χρόνια του μνημονίου.
Η δίκαιη οργή όλων μας πρέπει να γίνει μοχλός για τερματισμό των αποτυχημένων και επικίνδυνων πολιτικών, που επιβάλλουν την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των εξωτερικών δανειστών αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις της πολιτείας έναντι των πολιτών της. Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι όσοι μας έφεραν ως εδώ, προκειμένου να οικοδομήσουμε εναλλακτικές λύσεις διεξόδου, με την κοινωνία μπροστά.
Κανένας συμπολίτης μας αναλώσιμος στις πολιτικές τους! Η ζωή δεν χρεοκοπεί και η Βουλή οφείλει να το ακούσει και να το σεβαστεί.
Για περισσότερες πληροφορίες: 2103306301
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Σχολιάζοντας την πρόταση του ΥΠΕΚΑ προς την Κομισιόν για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ο συνεκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε:
«Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι αν οι λιγνιτικοί σταθμοί θα είναι ιδιωτικοί ή ημικρατικοί αλλά το αν η πολιτεία θέλει και μπορεί να σχεδιάσει έγκαιρα και ολοκληρωμένα τη μετάβαση της χώρας σε μια μετα-λιγνιτική εποχή. Δυστυχώς, για χρόνια η κυβέρνηση και η ΔΕΗ έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, ζητώντας συνεχώς παρατάσεις και εξαιρέσεις για τις λιγνιτικές μας μονάδες από ευρωπαϊκές ρυθμίσεις, αντί να προχωρούν σε αποφασιστικές πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας και προώθησης των ΑΠΕ. Ακόμα κι έτσι όμως, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, οι προς πώληση μονάδες του Αμύνταιου και της Καρδιάς θα πρέπει να έχουν πάψει τη λειτουργία τους μέχρι το 2020 και εκείνη της Μεγαλόπολης-3 μέχρι το 2025. Θεωρώντας το χρονοδιάγραμμα αυτό καθόλου φιλόδοξο, φοβόμαστε πως η ιδιωτικοποίηση των μονάδων θα εμποδίσει τη δυνατότητα επίσπευσης του κλεισίματός τους στο πλαίσιο ενός ριζικού μετασχηματισμού του ενεργειακού μας μοντέλου, που τόσο έχουμε ανάγκη».
Για περισσότερες πληροφορίες:
Τάσος Κρομμύδας: 6974263564
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αυθαίρετα
Με αφορμή την έκδοση απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναστολή της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων νέας γενιάς, η συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απέτρεψε να δημιουργηθεί ένας μόνιμος παράνομος εισπρακτικός μηχανισμός, που, παράλληλα με τις νόμιμες οικοδομικές άδειες, θα συνεχίσει να νομιμοποιεί την αυθαιρεσία  σε βάρος του δασικού και οικιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαμε από την αρχή επισημάνει ότι η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, όπως και κάθε άλλη "περαίωση", επιβραβεύει την παρανομία και συντελεί στη διαιώνιση του πελατειακού συστήματος.»
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ελεάννα Ιωαννίδου: 6932705289
Γραφείο Τύπου: 2103306301 εσωτ. 116

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger