Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αιδώς κύριε Μπεγλίτη - Αιδώς κύριοι του ΠΑΣΟΚ

Η αυτοκτονία του 77χρονου είναι σοκαριστική από μόνη της, αλλά αν εάν είχε συμβεί στο σπίτι του ουδείς θα είχε ασχοληθεί τα κανάλια θα το πέρναγαν στα "ψιλά" έως καθόλου, και φυσικά δε θα είχε αυτόν τον αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Αυτό που φοβάται το πολιτικό σύστημα είναι ότι καταστρέφεται όλη η "επικοινωνιακή" καταιγίδα των τελευταίων μηνών που προσπαθούσε να πείσει το δεινοπαθούντα ελληνικό λαό ότι όλα πάνε καλά και από εδώ και στο εξής θα έχουμε ανοδική πορεία. Η δημόσια αυτοκτονία τα γκρέμισε όλα αυτά. Ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν ότι τα βάσανά τους δε τελείωσαν και έπεται συνέχεια γιατί ο ίδιος ο 77χρονος είπε "φεύγω αξιοπρεπώς για να μην διατρέφομαι στα σκουπίδια" και σημειωτέον ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός όπερ με σχετικά καλή σύνταξη. Εάν αυτός προσδοκούσε τέτοια μοίρα τότε οι λοιποί των 500 ευρώ σύνταξη τι μπορούν να προσδοκούν;

Έτσι είναι ευνόητος ο φόβος των πολιτικών γιατί αν πολλοί ακόμα δε κατάλαβαν τη σημασία του γεγονότος να έιστε σίγουροι ότι αυτοί που έχουν μάθει να κατευθύνουν τα πλήθη τη κατάλαβαν αμέσως και για αυτό τρέχουν να δώσουν παραπλανητικές ερμηνείες κάνοντάς τα χειρότερα.

Σε ένα επιεικώς άστοχο σχόλιο προχώρησε ο Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα και προσπαθώντας να την αποσυνδέσει από την οικονομικοπολιτική συγκυρία.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος. Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το αν είχε χρέη, ή δεν είχε χρέη, αν τα έφαγε αυτός ή τα παιδιά του. Μόνο σεβασμός» είπε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή με έμεσο-άμεσο τρόπο και με προσχήματα ευγένειας στο τέλος προσπάθησε να δείξει ως υπεύθυνο το συνταξιούχο για αυτό που τον βρήκε ώστε να μη συνδεθεί το γεγονός με τη πραγματική αιτία γνωρίζοντας ότι θα μετατραπεί σε συμβολισμό,και ως γνωστόν τα γεγονότα και η αλήθεια παραποιούνται, αλλά οι συμβολισμοί είναι ανίκητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger