Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Τον κατηγόρησε για ανευθυνότητα και άσκηση μικροκομματικής πολιτικής Επίθεση Βενιζέλου κατά Σαμαρά

 
 
Για πολιτικό λόγο «από το βαθύ κομματικό παρελθόν, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αλαζονικό, με μισόλογα υποσχέσεων και όχι με ένα ολοκληρωμένο και υπεύθυνο σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου», κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, τον πρόεδρο της ΝΔ, αναφορικά με τη χτεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά στο Αιγάλεω.

«Ήλπιζα ότι τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, ο κ. Σαμαράς θα αποκτούσε αίσθηση της κατάστασης. Ότι θα μπορούσε να κινηθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας που αρμόζει στην οριακή και κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι παρότι ήλπιζε για το αντίθετο, ο κ. Σαμαράς και χτες επανέλαβε την απειλή για συνεχείς διαλύσεις της Βουλής και αλλεπάλληλες εκλογές, «δηλαδή την απειλή για διάλυση του κράτους και της οικονομίας».

«Ήλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα έβαζε πάνω από το εθνικό συμφέρον το δικό του προσωπικό και κομματικό συμφέρον» είπε και πρόσθεσε πως «τέτοιους πολιτικούς είχε δυστυχώς στη διαδρομή της Ιστορίας πολλούς η χώρα μας και γι΄ αυτό ίσως φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως ο πρόεδρος της ΝΔ εμφάνισε ως μοναδικό επίτευγμα το PSI, τη δραστική μείωση του χρέους, τη δραστική μείωση των ετήσιων τόκων που βαραίνουν τον προϋπολογισμό της χώρας μας, «αυτό που πετύχαμε ο Λουκάς Παπαδήμος κι εγώ, ως υπουργός Οικονομικών». Σημείωσε δε ότι αυτό επιτεύχθηκε με τον κ. Σαμαρά «επιμελώς κρυπτόμενο πίσω από εμένα, που ως αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, η Νέα Δημοκρατία μου έδωσε και αυτή ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «απέναντι σ΄ αυτή την αντίληψη της μικροκομματικής αυτοδυναμίας της ΝΔ, εμείς αντιτάσσουμε τη στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας, μια συμμαχία υπευθυνότητας, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης» και, παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες «να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για να προστατέψουμε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, να δώσουμε νόημα και προοπτική στις θυσίες αυτές, για να φτάσουμε όλοι μαζί ασφαλείς στην οριστική υπέρβαση της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger