Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ:Aποφασιστικά στην κοινή μάχη των εκλογών για την προώθηση των στόχων του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.

Aποφασιστικά στην κοινή μάχη των εκλογών για την προώθηση των στόχων του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος

1. Η αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου και στη συνέχεια της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, που πήρε τη σκυτάλη πριν πέντε μήνες για να διασώσει τη χρεοκοπημένη στη συνείδηση του λαού μνημονιακή πολιτική, έχουν πλήξει με πρωτοφανή βιαιότητα το λαό και τη χώρα, στράγγισαν τα λαϊκά εισοδήματα, καταβαράθρωσαν το βιοτικό επίπεδο, ισοπέδωσαν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και βύθισαν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Στη νέα περίοδο που ξανοίγεται μπροστά μας, αμέσως μετά τις εκλογές, νέες μνημονιακές συμβάσεις, πολυνομοσχέδια και ακόμα πιο βάρβαρα, αντεργατικά και φοροληστρικά μέτρα δρομολογούνται άμεσα, κατ’ επιταγή της τρόικας, προδιαγράφοντας μια δραματική επιδείνωση της γενικής κατάστασης για το λαό μας.
Τώρα ξεκίνησε και κλιμακώνεται μια νέα, ακόμη πιο επιθετική και τρομοκρατική επιχείρηση, μέσα κι έξω από τη χώρα, που θα κορυφωθεί όσο θα πλησιάζει η μέρα των εκλογών, προτάσσοντας το απατηλό και εκβιαστικό δίλημμα παραμονή στην Ευρωζώνη ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, ευρώ ή δραχμή, με σκοπό τα συνασπισμένα αστικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣOΚ που συγκροτούν την κυβέρνηση Παπαδήμου να τρομοκρατήσουν, να χειραγωγήσουν και να επανεγκλωβίσουν το λαό, υφαρπάζοντας την ψήφο του.
Με την απειλή της πείνας που θα φέρει η δραχμή και της επιστροφής στη δεκαετία του ’50, με την απειλή του χάους ακόμα και των τανκς και μιας έξαλλης αντικομμουνιστικής υστερίας, τα προπαγανδιστικά επιτελεία του ιμπεριαλισμού και των ντόπιων αστικών κομμάτων βομβαρδίζουν το λαό προκειμένου να τον καθυποτάξουν, να του τσακίσουν το αγωνιστικό φρόνημα, να αποτρέψουν την καταβύθισή τους στις εκλογές.
O λαός που αργοπεθαίνει βλέπει πως η απειλή της πείνας είναι μπροστά του και δεν προέρχεται από το ευρώ ή τη δραχμή αλλά από τη βάρβαρη πολιτική που υπαγορεύουν οι ιμπεριαλιστές και η ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία και εφαρμόζουν τα πολιτικά τους φερέφωνα, το ΠΑΣOΚ και η ΝΔ. Όταν πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία και δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προγραφεί, όταν έχει αποφασιστεί την επομένη των εκλογών νέα καρατόμηση στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς, τα μεροκάματα, τις συντάξεις και γενικεύεται η εργασιακή ζούγκλα και η κατεδάφιση των κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ δεκάδες παλιοί και νέοι φόροι έρχονται να εξανεμίσουν ό,τι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα, τότε η φτώχεια, η στέρηση και η πείνα είναι μπροστά μας, την υφίσταται ο λαός, όπως μπροστά μας είναι η πτώχευση και χρεοκοπία της χώρας, το ξεπούλημά της, σα συνέπεια της ξενόδουλης πολιτικής της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των κομμάτων της, κάτω από το διεθνή νεοαποικιακό έλεγχο και τις προσταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ, δηλαδή των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.
2. Ακριβώς στη βάση αυτή η οικονομική κρίση που πλήττει με πρωτοφανή βιαιότητα το λαό και τη χώρα, μετεξελίχθηκε με σφοδρότητα σε πολιτική κρίση, χρεοκοπεί δηλαδή στη συνείδηση πλατιών λαϊκών μαζών η πολιτική των κυρίαρχων αστικών κομμάτων, και το στοιχείο που κυριαρχεί τώρα είναι η πολιτική αστάθεια, η ρευστότητα και η αβεβαιότητα.
Oι προσδοκίες των ξένων και ντόπιων αφεντικών πως θα μπορούσαν οι εκλογές ­και γι’ αυτό ύστερα από πολλές ταλαντεύσεις έδωσαν το πράσινο φως­ να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση και να δώσουν μια ισχυρή κυβέρνηση που θα εξασφαλίσει την «τάξη» και την πολιτική σταθερότητα δε φαίνεται να εκπληρώνονται.
Αυτό απηχούσε η «δυστοκία» καθορισμού της ημερομηνίας των εκλογών που τρενάρονταν από εβδομάδα σε εβδομάδα και οι δημόσιες διακηρύξεις - απειλές διαφόρων αστικών παραγόντων για αναβολή των εκλογών.
Παρά την τρομοκρατική προπαγανδιστική επιχείρηση των κυρίαρχων δυνάμεων, τους αχαλίνωτους εκβιασμούς και τις απειλές που εκτοξεύουν, τα κυρίαρχα αστικά κόμματα, γενικότερα το καθεστώς της υποτέλειας και της ξενοδουλείας βρίσκεται απομονωμένο από το λαό, αντιμέτωπο με εντεινόμενα αδιέξοδα και βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στην κρίση.
ΠΑΣOΚ και ΝΔ, τα δύο κόμματα στυλοβάτες του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος βρίσκονται καθηλωμένα και παρά το στημένο σκηνικό απάτης και δημαγωγίας, αδυνατούν να εγκλωβίσουν το λαό στα κάλπικα διλήμματα όπως συνέβαινε τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που προκαλεί διασπάσεις και ανακατατάξεις στο κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και την εμφάνιση νέων κομμάτων - αναχωμάτων.
Καμιά αντιδραστική «τάξη» και καμιά πολιτική σταθερότητα δεν μπορούν να στηριχθούν πάνω στην πείνα και την εξαθλίωση του λαού, στην ιμπεριαλιστική λεηλασία και υποδούλωση. Πάνω στη βάση αυτή μόνο καινούργιες αντιδημοκρατικές εκτροπές, άγρια καταπίεση, λαϊκά ξεσπάσματα και κοινωνικές εκρήξεις θα γεννηθούν.
3. Oι επερχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να δώσουν καμιά λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα.
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, όταν η πολιτική της άρχουσας τάξης χαλκεύει νέα δεσμά για τη χώρα και ο λαός καταδικάζεται σε αργό θάνατο από την πείνα, τη φτώχεια και την ανεργία, όταν πλανάται πάνω από τον τόπο το φάσμα της πτώχευσης και της χρεοκοπίας, το πραγματικό πρόβλημα για το λαό δεν είναι αν θα βρίσκεται στην κυβερνητική εξουσία η ΝΔ, το ΠΑΣOΚ, είτε αυτοδύναμα είτε σε σύμπραξη με άλλα δεκανίκια του συστήματος, είτε και σε ένα «μεγάλο συνασπισμό» μεταξύ τους, όπως συμβαίνει με τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου.
Το πραγματικό πρόβλημα μπροστά στις νέες αντεργατικές - αντικοινωνικές θύελλες που έρχονται μετά τις εκλογές είναι αν θα υπάρχει ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ικανό να αποκρούσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να προασπίσει τα ζωτικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών μαζών, όποια από τα κόμματα αυτά κι αν βρίσκονται στην εξουσία.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα υπάρχει μια ανεξάρτητη απέναντι στην κυρίαρχη τάξη, ισχυρή και αξιόπιστη Κομμουνιστική Αριστερά, σταθερός και ασυμβίβαστος υπηρέτης του λαού και των ταξικών συμφερόντων του. Όχι μια κατ’ όνομα Αριστερά, προσαρμοσμένη στις πιέσεις και τις ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά μια πραγματική Κομμουνιστική Αριστερά, που χωρίς την ύπαρξη, την οικοδόμηση και τη δράση της η εργατική τάξη και οι πλατιές λαϊκές μάζες θα παραμένουν αφοπλισμένες και οι εκδηλώσεις μαζικής αντίστασης , τα αγωνιστικά ξεσπάσματα ακόμη και οι κοινωνικές εκρήξεις, όση μεγάλη σημασία κι αν έχουν, θα μένουν στα μισά του δρόμου, χωρίς συνέχεια και σταθερή προοπτική, όπως έδειξε η εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων.
Για το Μ-Λ ΚΚΕ αυτό αποτελεί ένα μακρόπνοο στόχο, στόχο για τον οποίο παλεύει δεκαετίες το μαρξιστικό - λενινιστικό κίνημα, συστατικό στοιχείο της γενικότερης ιδεολογικοπολιτικής πάλης που διεξάγουμε για την ανασυγκρότηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος,για την αναδημιουργία του αυθεντικού κομμουνιστικού κόμματος της εργατικής τάξης, κόντρα στη ρεβιζιονιστική γραμμή του συμβιβασμού, της συνθηκολόγησης και της ηττοπάθειας και ενάντια στα άλλα ιδεολογικά ρεύματα της μικροαστικής απόγνωσης και απελπισίας.
4. Στο δύσκολο και σκληρό αγώνα του λαού μας οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ (μ-λ) που υπηρετούν την υπόθεση του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος καλούνται να δώσουν τη δική τους ξεχωριστή συμβολή.
Oι κρίσιμες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις έθεταν στην ημερήσια διάταξη με ιδιαίτερα επιτακτικό τρόπο το καθήκον της συνένωσης των προσπαθειών, της κεντρικής πολιτικής συνεργασίας τους, της ενίσχυσης μέσα στο λαϊκό αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα του ευρύτερου προσανατολισμού που υπηρετούν επί δεκαετίες.
Η σταθερή συμπόρευση των δυνάμεων των δύο οργανώσεων στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των περασμένων χρόνων, η κοινή συνθηματολογία και ο κοινός αγωνιστικός βηματισμός μπροστά στις άγριες αστυνομικές επιθέσεις και την καταστολή, έφεραν κοντά τις δυνάμεις μας και βοήθησαν να υποχωρήσουν προκαταλήψεις και αρνητικά στερεότυπα του παρελθόντος.
Η συγκρότηση της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η πολιτική εκδήλωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών που πραγματοποίησε στην Αθήνα, έδωσαν σημαντική ώθηση στις σχέσεις των δύο οργανώσεων και το σημαντικότερο ανέδειξαν την απήχηση και τη δυναμική που κρύβει μέσα της αυτή η κοινή προσπάθεια, για την υπόθεση του λαϊκού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Η απόφαση τώρα των δύο οργανώσεων να δώσουν μαζί την πολιτική μάχη των εκλογών στηρίζοντας το κοινό τους ψηφοδέλτιο, είναι ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση που μπορεί να ανοίξει μια ελπιδοφόρα προοπτική και να εκφράσει τις διαθέσεις και τις βαθύτερες ανάγκες λαϊκών αγωνιστών, κομμουνιστών, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον αγώνα του λαού μας και για την πορεία του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.
Η Κ.Ε. απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συντρόφους να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη των εκλογών μαζί με τους συντρόφους του ΚΚΕ (μ-λ), να διαδώσουμε και να προπαγανδίσουμε πλατιά μέσα στο λαό και την Αριστερά το αγωνιστικό μήνυμα της συνεργασίας και του κοινού ψηφοδελτίου μας, καλώντας τους εργαζόμενους, τους νέους, τους λαϊκούς αγωνιστές να βαδίσουμε μαζί στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας, πριν και μετά τις εκλογές, για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης και της ελπίδας, για να ανοίξει ένας νέος δρόμος για το κίνημα σύμφωνα με τις προδοκίες και τα ιδανικά των κομμουνιστών, όλων των λαϊκών αγωνιστών.

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος-http://www.m-lkke.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger