Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα διακυβέρνησης από το ΚΚΕ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μαρία Νταλιάνη
Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΚΚΕ ξεκίνησε να ξεδιπλώνει η Αλέκα Παπαρήγα ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε χθες εάν τελικά το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να κυβερνήσει, ξεκαθάρισε πως «δεν είμαστε μαζοχιστές, δεν υπάρχει κόμμα μικρό ή μεγάλο που ο πυρήνας της πολιτικής του πρότασης να μην έχει σχέση με την εξουσία, άρα και με τη διακυβέρνηση».
Η Αλέκα Παπαρήγα συνόψισε σε δύο βήματα το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΚΚΕ μιλώντας σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός το Σάββατο. Πρώτον, η άμεση έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και μονομερής διαγραφή του χρέους. Και, δεύτερον, η κοινωνικοποίηση, δηλαδή κρατικοποίηση των πάντων. Οπως είπε, το πιο σημαντικό είναι το δεύτερο μέρος. «Μεγάλες επιχειρήσεις, νοσοκομεία, παιδεία, υγεία, τα πάντα, τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα, είτε είναι φυσικός, στο υπέδαφος, στη θάλασσα, είτε έχει δημιουργηθεί από τον ανθρώπινο μόχθο, θα τον κοινωνικοποιήσουμε» διαβεβαίωσε.
Σε ό,τι αφορά την ατομική ιδιοκτησία, ξεκαθάρισε ότι εκεί που δεν μπορεί να γίνει γενική κοινωνικοποίηση «θα διαμορφωθεί παραγωγική συνεταιριστική ιδιοκτησία, η οποία θα είναι σύμμαχος, θα δρα από κοινού με την κοινωνική και σε ενιαίο προγραμματισμό».
Μάλιστα, αναφερόμενη στο επίμαχο θέμα εξόδου από την ύφεση, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ στην εξουσία «δεν θα αναπτύξει μόνο δυο τρεις κλάδους που υπόσχονται σήμερα, αλλά θα αναπτύξει ό,τι πετάει, ό,τι κινείται σήμερα στην Ελλάδα. Ο,τι μπορεί να αναπτυχθεί καταργώντας τις εισαγωγές σε προϊόντα που εμείς μπορούμε να τα παράγουμε».
Εκτός από την ανάπτυξη,
όπως τόνισε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ), «εμείς μιλάμε για αλλαγή εξουσίας. Το ΚΚΕ θα έχει απλώς τη διακυβέρνηση. Η εξουσία θα είναι του λαού, αλλά για να συμβεί αυτό ο λαός θα πρέπει να έχει τα κλειδιά της οικονομίας. Δείτε τη Βενεζουέλα.
Ο Πρόεδρος Τσάβες είναι καλοπροαίρετος. Αλλά τα κλειδιά της οικονομίας τα έχουν πάλι μονοπώλια. Τι να το κάνεις το φθηνό πετρέλαιο; Θα το κάνεις πορτοκαλάδα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger