Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Κριτήριο ψήφου η πείρα και η σταθερότητα του ΚΚΕ.

Στο Νέο Κόσμο περιόδευσε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και συνομίλησε με εργαζόμενους και μικρούς μαγαζάτορες



«Υπάρχει στο λαό μας σωρευμένη οργή και αγανάκτηση. Αν εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στο ΚΚΕ, την επομένη των εκλογών θα βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση σαν λαός απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν», τόνισε, μεταξύ άλλων, χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ περιοδεύοντας στο Νέο Κόσμο, στην οδό Φραντζή, σε συνεργεία και καταστήματα, περιοχή όπου δραστηριοποιούνται στην πλειοψηφία τους μικρομεσαίοι ΕΒΕ, με έκδηλη την αγωνία τους για το αύριο.
«Είμαστε νεκροταφείο, δεν κινείται τίποτα, όλος ο κόσμος έχει καταστραφεί» μερικές από τις φράσεις που ειπώθηκαν χαρακτηριστικά, στις συζητήσεις που άνοιξαν, περιστράφηκαν και γύρω από τα μονοπώλια που καταλαμβάνουν διαρκώς ολοένα μεγαλύτερο κομμάτι της λεγόμενης αγοράς, μην αφήνοντας μικρομαγαζάτορα και έμπορο να αναπνεύσουν.
Ο Νίκος Σοφιανός κάλεσε όλον αυτόν τον κόσμο να εκτιμήσει τη συνέπεια λόγων και έργων του ΚΚΕ, τη σαφήνεια των θέσεών του, το γεγονός ότι προειδοποίησε καθαρά το λαό για την αντιλαϊκή θύελλα που ερχόταν, πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες για να αναχαιτιστεί. Το ίδιο είπε θα κάνει και την επομένη των εκλογών της 6ης Μάη, δεν λέει άλλα τώρα κι άλλα κάνει μετά και ήταν το μόνο κόμμα που είπε ανοιχτά όλη την αλήθεια για την ΕΕ και τον αντιδραστικό χαρακτήρα της. Με αυτά τα κριτήρια κάλεσε εργαζόμενους και μικρούς μαγαζάτορες να υπερψηφίσουν μαζικά παντού τα ψηφοδέλτια του Κόμματος.
Απαντώντας ο Νίκος Σοφιανός σε ερωτήσεις που τέθηκαν τόσο για τις θέσεις του Κόμματος όσο και γενικότερα για την επικαιρότητα, αναφέρθηκε στο απαξιωτικό μεταγραφικό παζάρι αστών πολιτικών από το ένα αστικό κόμμα στο άλλο, στα κόμματα που στήνονται εν μια νυκτί, προκειμένου να ψαρέψουν τη λαϊκή οργή, μην αφήνοντάς την να ριζοσπαστικοποιηθεί, στις ψεύτικες αντιπαραθέσεις τους, στη γενικευμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού μπρος στην κάλπη, στα τρομοδιλήμματα περί χρεοκοπίας του τόπου την ώρα που έχει χρεοκοπήσει η λαϊκή οικογένεια, στα κάλπικα καλέσματα περί μιας ψευδεπίγραφης ενότητας ορισμένων δυνάμεων, προκειμένου να μείνει ανέπαφη η εξουσία των μονοπωλίων.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην «τσιμπήσουν» σε αυτό το στημένο σκηνικό. Εξήγησε γιατί από τις εκλογές πρέπει να προκύψει μια δυνατή λαϊκή συμμαχία, που θα παλέψει και θα αποκρούσει τα νέα προαποφασισμένα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από όσα βίωσε ο λαός ως τώρα. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, την πρόταση εξουσίας του σε ρήξη με ΕΕ και μονοπώλια, για κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός. Να εμπιστευτούν την πείρα του ΚΚΕ στους αγώνες σε όλες τις συνθήκες.


Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger