Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας.

Εκλέγει πέντε μέλη στο νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι η ΔΑΣ παίρνει πέντε έδρες στο νέο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο, η Συσπείρωση (ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ) τρεις, η Ανεξάρτητη Κίνηση δύο και η Δημοτική Συνεργασία μία έδρα.
Στις εκλογές ψήφισαν 971 εργαζόμενοι. Έγκυρα ψηφοδέλτια 932. Άκυρα - λευκά 39. Έλαβαν ΔΑΣ 431, Συσπείρωση 209, Ανεξάρτητη Κίνηση 176, Δημοτική Συνεργασία 105 και ο ανεξάρτητος Ξηρομερίτης 11. Λίγο πριν τις 3 μ.μ. συνεχίζονταν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΟΕ /ΟΤΑ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ στη συνέχεια θα γίνονταν η καταμέτρηση για τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων.
Η καταμέτρηση για την εκλογική δύναμη των παρατάξεων που κατέβηκαν στις εκλογές ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί. Είχε προηγηθεί μία επεισοδιακή νύκτα για τη διαδικασία που θα ακολουθούνταν, καθώς χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα και του Δημάρχου προκειμένου να βρεθεί η προσφορότερη λύση.
Οι εντάσεις και τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής, όταν και έκλεισαν στο Δημαρχείο του Βόλου οι κάλπες της ψηφοφορίας για τους εργαζόμενους στους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου, όταν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ διαφώνησαν με την πρόθεση του δικαστικού αντιπροσώπου , λόγω της σωματικής καταπόνησης του ίδιου και των μελών της εφορευτικής επιτροπής, να κλειδωθούν οι κάλπες και η καταμέτρηση να ξεκινήσει μεθαύριο το πρωί.
Για τη 48ωρη αναβολή της διαδικασίας ο δικαστικός αντιπρόσωπος επικαλέστηκε επιπλέον ανειλημμένες υποχρεώσεις του σήμερα και αύριο. Η ΔΑΣ διαφώνησε και για το σκοπό αυτό έκανε παρέμβαση στον Εισαγγελέα. Με εντολή του τελευταίου ο δικαστικός και η εφορευτική επιτροπή υποχρεώθηκαν να ξεκινήσει χθες το πρωί η καταμέτρηση, πράγμα το οποίο και έγινε τελικά.
Οι τρεις κάλπες (για το Δ.Σ του Συλλόγου, την ΠΟΕ/ΟΤΑ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ) γύρω στα μεσάνυκτα σφραγίστηκαν και υπογράφηκαν από τις πέντε παρατάξεις και κλειδώθηκαν στο γραφείο του κλητήρα, ενώ τα κλειδιά τα πήρε μαζί του ο δικαστικός.
Αν και αρχικά ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης ζήτησε να μείνει μόνο ένας υπάλληλος στο Δημαρχείο για να φυλάει τις κάλπες, εντούτοις μετά από διαβούλευση παρέμειναν όλο το βράδυ μέλη της ΔΑΣ, καθώς και τρία μέλη της Συσπείρωσης Δημοτικών Υπαλλήλων «Απ. Πλαγεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger