Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ενάντια στους συστημικούς εκβιασμούς και τις εκλογικές αυταπάτες



 Να στηρίξουμε-ενισχύσουμε τις δυνάμεις
της Αντίστασης και της Ελπίδας


Αυτές οι εκλογές έρχονται σε μια περίοδο έντασης και  όξυνσης τόσο της επίθεσης του ντόπιου κεφαλαίου στην εργατική τάξη της χώρας, αλλά και των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών απέναντι στο λαό μας χωρίς ωστόσο αυτοί, να ξεχνάνε τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς.

Τα μέτρα, τα μνημόνια, οι απολύσεις, η γενικότερη επίθεση έχουν στόχο να διαμορφώσουν την κυριαρχία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου με ακόμη πιο επικίνδυνους όρους, πάνω στον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία και την εργατική τάξη της χώρας.

Οι εκλογές λοιπόν, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, “έρχονται” για να απαντήσουν σ'ένα βασικό ερώτημα: ποιός θα επιβάλλει το νέο πακέτο μέτρων-ξεζουμίσματος του λαού, ποιος θα συνεχίσει την ίδια βάρβαρη και αντιλαϊκή ¨δουλειά¨και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σίγουρα οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές θα προωθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όχι μόνο συγκεκριμένα κόμματα αλλά και συγκεκριμένους πολιτικούς εκπροσώπους, ικανούς για να διασφαλίσουν ο καθένας τα δικά του συμφέροντα.

Θέλουν οι εδώ υποτακτικοί τους να συνεχίσουν την ¨καλή δουλειά¨με περισσότερα πλέον φόντα μιας και αυτή θα γίνει με “νωπή λαϊκή εντολή”.

Ποιά θα είναι αυτή η ¨καλή δουλειά”;

Η επιβολή ενός κοινωνικού και εργασιακού μεσαίωνα για το λαό και τη νεολαία.

 Το βύθισμα τους στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση. Το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και του λαού και η μεταφορά του πλούτου και του μόχθου τους στο ντόπιο κεφάλαιο καθώς και προς τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις. 

Κι όλα αυτά, για να ξεπεράσουν την κρίση τους μετακυλίοντάς την προς τα κάτω. Πατώντας-λεηλατώντας-εξαθλιώνοντας την εργατική τάξη και το λαό.

Η  συνέχιση της κυριαρχίας τους και το περαιτέρω αλυσόδεμα της χώρας με δεσμά εξάρτησης σε όλα τα πεδία (πολιτικό-οικονομικό-στρατηγικό), προκειμένου να τη χρησιμοποιούν όπως κι όποτε και για ό,τι θέλουν.

Η εκλογική σκακιέρα, από πλευράς συστήματος λοιπόν, προσπαθεί να στηθεί με τρόπο τέτοιο, ούτως ώστε η νέα κυβέρνηση ή ο νέος(;) κυβερνητικός συνασπισμός να εξυπηρετήσεις-υπερασπίσει-ακολουθήσει την αδηφάγα αντιλαϊκή πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Και είναι φανερό ότι το σύστημα ενισχύει ή μάλλον υπέρ-προβάλλει φασίζουσες “λογικές” ως πατερίτσες για να ξανασταθεί στα πόδια του. Για να τρομοκρατήσουν και να  αποπροσανατολίσουν την οργή και την αγανάκτηση του λαού.

Απ'τα Αριστερά τώρα, όπου ο ρεφορμισμός, ο οπορτουνισμός και οι εκλογικές αυταπάτες (ειδικά αυτήν την περίοδο) έχουν την τιμητική τους!

Απόψεις περί χούντας, κατοχής και μισό-ιμπεριαλιστικής χώρας που αποπροσανατολίζουν απ'το επίδικο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και του αγώνα για το σπάσιμο των αλυσίδων της εξάρτησης. Υπερεπαναστικοί (;;) βερμπαλισμοί και άκαιρα αιτήματα ή προτάσεις (σε ποιόν άραγε...;) τα οποία δεν μας πείθουν αν όντως εκφράζουν τις ανάγκες του λαού τη δεδομένη χρονική περίοδο ή αν όντως αποτελούν αιτήματα που που δείχνουν το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Θέσεις και αιτήματα που δεν μας πείθουν για το ποιό είναι το υποκείμενο που θα τα υλοποιήσει όλα αυτά, αλλά αλλά κυρίως δεν μας πείθουν για το πότε θα εφαρμοστούν και σε ποιό σύστημα.

Και βέβαια απόψεις που ούτε απ'τα λεγόμενά τους αλλά ούτε απ'την κίνησή τους φαίνεται η εμπιστοσύνη στο λαό, την εργατική τάξη και τους αγώνες τους.

Αγώνες που ειδικά τον τελευταίο καιρό εντείνονται, αποδεικνύοντας προς όλες τις κατευθύνσεις, πως ο λαϊκός παράγοντας εναντιώνεται στην πολιτική που του επιβάλλει ένα μέλλον μέσα στην πείνα, την ανεργία και την εξαθλίωση, αγώνες που πραγματικά δείχνουν τη διάθεση του λαού να αντισταθεί, να διεκδικήσει όλα όσα θέλουν να τους στερήσουν.

Αγώνες που δείχνουν πως ο λαός θέλει να βγει στο προσκήνιο να διεκδικήσει την ίδια του τη ζωή.

Σ'αυτές τις εκλογές λοιπόν, να στηρίξουμε δυνάμεις που δεν έχουν εκλογικές αυταπάτες. Που δεν πιστεύουν πως η λύση των προβλημάτων μας θα έρθει μέσα από τις κάλπες, αλλά μέσα από τους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Δυνάμεις που μάχονται από πριν αλλά θα μάχονται και μετά τις εκλογές, για την οικοδόμηση ενός μαζικού και οργανωμένου εργατικού -λαϊκού κινήματος, ικανό να αγωνιστεί και να πετύχει το σταμάτημα της επίθεσης, την ανατροπή των μέτρων και το σπάσιμο των αλυσίδων της εξάρτησης και του ιμπεριαλισμού.

Δυνάμεις που μάχονται για την ανατροπή της πολιτικής της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Να στηρίξουμε τις δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας.

Να στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ.

Στηρίξτε-Ψηφίστε
ΑΠΟ ΤΟΝ "Μ.Β"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger