Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

«Πανίσχυρο λαϊκό κίνημα» ζητά η Παπαρήγα


 
 
Την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ανατραπούν τα χειρότερα μετά τις εκλογές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 Μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος στην Ελευσίνα, εξέφρασε την ελπίδα την επομένη των εκλογών να μπορεί να γίνει ένα μεγάλο και αποφασιστικό πρώτο βήμα, με ισχυρό ΚΚΕ και πανίσχυρο λαϊκό κίνημα.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι οι εκλογές, που πιθανότατα θα γίνουν στις 6 Μαΐου, - ωστόσο κάλεσε το λαό σε εγρήγορση για να μην υπάρξουν προσχήματα για αναβολή τους - δεν θα λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για «πλαστή» αντιπαράθεση που έχει σχέση μόνο με το ποιος θα έχει το πάνω χέρι μετά τις κάλπες.

Ήδη άρχισαν να τσακώνονται για τα ντιμπέιτ, σημείωσε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως ο λαός δεν πρόκειται να περιμένει τα ντιμπέιτ για να αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Τα κόμματα, πρόσθεσε, κρίνονται από το τι κάνουν 365 ημέρες το χρόνο και δεν χρειάζεται το προεκλογικό τους πρόγραμμα για να ενημερωθεί ο κόσμος. Εμάς, σημείωσε, μας ξέρουν από τη δράση μας όλο το χρόνο. Για παράδειγμα, οι απεργοί της Χαλυβουργίας, δεν χρειάζονται το πρόγραμμά μας για να μας μάθουν.

Τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, σημείωσε πως δεν αφορά το λαό ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αλλά κατά πόσον θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, υπάρχει και η ατομική ευθύνη του καθενός γιατί δεν δικαιολογείται κανείς να μην βάλει εμπόδια με την ψήφο του στα μέτρα που θα φέρουν μετά τις εκλογές. Αναφερόμενη στα περί διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι διαπραγμάτευση με τα όπλα τους και τους κανόνες τους δεν μπορείς να κάνεις, και επανέλαβε τη θέση της για αποδέσμευση από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger