Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δημόσια Πολιτική Αυτοκτονία στο Σύνταγμα

Οι μισθοφόροι των χρηματοπιστωτικών συμμοριών αποφάσισαν και προχώρησαν με fast track διαδικασίες σήμερα στην εκτέλεση ενός ακόμα ανθρώπου.Ο 77χρονος αυτόχειρας αποφάσισε να σωπάσει φωνάζοντας μέσα από την κάνη του όπλου που έστρεψε επάνω του, μπροστά από το κλουβί της δημοκρατίας τους, πάνω στην πλατεία Συντάγματος που τόσοι αγώνες δόθηκαν όλον αυτό το καιρό.

Στον ανορθόδοξο πόλεμο, που διεξάγεται καθημερινά μέσα στις ζωές μας, με πεδίο διεκδίκησης το παρόν και το μέλλον μας, το αδίστακτο καθεστώς μετρά εναντίον μας άλλο ένα θάνατο.

Βρισκόμαστε όλες και όλοι στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου. Έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε άκρως προσωποποιημένες διακοινώσεις, σε καθημερινή βάση. Είμαστε όλοι στο στόχαστρο και είμαστε όλοι εν δυνάμει, ανά πάσα ώρα και στιγμή, τα επόμενα αναγκαία θύματα για το καλό της σωτηρίας του τραπεζικού συστήματος. Τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, οι δήμιοι της ενημέρωσης, οι χειριστές της είδησης, οι κατασκευαστές της επικαιρότητας, φροντίζουν για αυτό. Τηρώντας σιγή ασυρμάτου. Είναι αδιάφορο για το καθεστώς, πόσους νεκρούς και πόσους τραυματίες θα προκαλέσει αυτός ο πόλεμος. Ο άνθρωπος είναι αναλώσιμος. Οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι. Αδιάφορο το πλήθος.

Η φούσκα του καπιταλισμού, όμως, όχι. Δεν τους είναι αδιάφορη. Τη φούσκα αυτή φροντίζουν να τη γεμίζουν καθημερινά με την ανάσα μας, με τον ιδρώτα μας, με το αίμα μας. Δολοφονούν ανθρώπους για το χρήμα. Μέσα στο σπίτι τους, μπροστά στην οικογένειά τους, στους χώρους εργασίας, στα πάρκα, στις πλατείες, στους πεζόδρομους. Δολοφονούν για κάτι που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Για νούμερα, για ψηφία σε υπολογιστικά συστήματα. Εκτελούν ανθρώπους για να συνεχίσουν να γίνονται οι πλέον συμφέρουσες λογιστικές πράξεις. Παίρνει κάτι λιγότερο από δευτερόλεπτο για μια ακόμα δολοφονία. Παίρνει κάτι λιγότερο από 30 ms για μια πράξη ανατοκισμού. Ο χρόνος είναι εναντίον μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε. Το μέτωπο είναι παντού. Το μέτωπο είναι πάντα και συνέχεια.

Η πάλη για τη ζωή και την ελευθερία δεν είναι ένα συνειδησιακό στοίχημα αλλά ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Η σημερινή δολοφονία σήμερα στην πλατεία Συντάγματος επιβεβαιώνει την ανάγκη για συνέχιση και εντατικοποίηση του αγώνα.

Για τη ζωή και την ελευθερία.

Συγκεντρώσεις Τετάρτη 4/4

Συνταγμα 6.00μμ (κάλεσμα)
Hρακλειο Κρήτης 6.00μμ (κάλεσμα)
Θεσσαλονίκη 7:00μ.μ. (κάλεσμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger