Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Επίσχεση εργασίας στο «Βιτσέντζος Κορνάρος»


Επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων πραγματοποιεί από χθες το πλήρωμα του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας LANE.

Σε επιστολή της προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, η εταιρεία αναγνωρίζει το πρόβλημα και αναφέρει ότι της οφείλονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας 1.700.000 ευρώ από τις επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί προφορικά ο εισαγγελέας, ενώ, σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Πειραιά, αναμένεται και η σύνταξη δικογραφίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η αρμόδια υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου με τους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει εκταμιευθεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που είναι χρήματα από επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές και οφείλονται σε πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Στο συγκεκριμένο πλοίο, που πραγματοποιεί τη διαδρομή στην «άγονη γραμμή» Πειραιά, Κύθηρα, Γύθειο, Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Αντικύθηρα, Κίσαμος (Καστέλλι), εργάζονται περίπου 60 άτομα πλήρωμα και, όπως καταγγέλλουν, έχουν να πληρωθούν εδώ και πέντε μήνες, και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger