Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Social mediα> Ωδή στη Πόπη του διαδικτύου




Status, tweets, comments, posts, likes, follows, shares, timelines, mentions, notifications.

Η Πόπη τα σέρνει γύρω της σαν μικρούς πλανήτες. Είναι τo εγχώριο τοτέμ των social media.

Ένας μοντέρνος άνθρωπος που συμμετέχει στα πάντα, κάθε δευτερόλεπτο, απ' όπου κι αν βρίσκεται. Το γουστάρει με χίλια το έργο.

Έχει κάνει "φόλο" γύρω στα 4.000 άτομα μεταξύ των οποίων ΦΥΣΙΚΑ είναι η NonoraM, o NChatzinikolaou, o GiannisLatsios και ο BarackObama.

Είναι φίλη του Χάρη Σιανίδη, της Έλενας Ράπτη, του Μίμη Ανδρουλάκη, του Δημήτρη Ουγγαρέζου και του Γρηγόρη Ψαριανού
.

Επίσης, είναι φίλη με το "ΠΑΣΟΚ Aιγάλεω" και τη "Νέα Δημοκρατία Βύρωνα", ενώ μερικά από τα αγαπημένα της group είναι τα "Εσύ-Εσύ της Μοίρας μου γραφτό - ΑΕΚ", "Θα τρελαθώ θα πηδηχτώ από το παράθυρο" και "Στον έρωτα παίζει ρόλο η χημεία και όχι η ηλικία". Μπάχαλο δηλαδή.

Προσωπικά νοιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη σε όλους αυτούς που κάνουν πράγματα και τα μοιράζονται με γεννεοδωρία. Όχι αλήθεια, δεν αποκτά άλλο νόημα η ζωή μόλις σκάει ενημέρωση πως η Πόπη Ηas just checked in at AB Βασιλόπουλος at Perissos; Δεν νοιώθεις αυτομάτως μια αισιοδοξία, όταν πετιέται μπροστά σου το βίντεο "‪Πάνος Κιάμος - Από Δευτέρα‬" τη στιγμή εκείνη που σε έλουζε κρύος ιδρώτας γιατί είσαι άφραγκος και δεν έχεις την παραμικρή ελπίδα να πιάσεις δουλειά για τα επόμενα 18 χρόνια;

Δεν γίνεσαι σοφότερος όταν διαβάζεις στη χαρούμενη οθόνη σου status - μυστικά ζωής όπως "Αν δεν παίξεις… δεν θα χάσεις" και καπάκι από κάτω bonus βίντεο τραγουδάκι "‪Se Thelo CD RIP ~ Giannis Ploutarxos ~ Σε θέλω‬"; Όχι πες. Δεν νοιώθεις τεράστια ηδονή όταν αυτά τα notifications αναβοσβήνουν στη μούρη σου σαν να επίκειται έκρηξη Σούπερ Νόβα; Δε νοιώθεις τη διαφορά;

Ένας φίλος που ετοιμάζεται να αφήσει την Ελλάδα -τη χώρα των πεφωτισμένων δηλαδή- και να μεταναστεύσει (what-the-fuck-βλαμμένος-είναι;) σε μια άλλη χώρα, πρόσφατα είχε το θράσος να ψελλίσει πως το να ψηφίζεις είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και κανονικά, δικαίωμα σε αυτό δεν θα έπρεπε να έχουν όλοι.

Η άποψη αυτή είναι άκρως ρατσιστική θα πει η Πόπη, η οποία παρεπιπτώντως Has just checked in at Palmie Bistro και για του λόγου το αληθές μόλις μας χάρισε και μια έξοχη φωτό ενός πιάτου με μια κομματάρα σοκολατοειδούς πάνω. ΟΚ ας την πει ρατσιστική τη συγκεκριμένη άποψη, ας την πει όπως θέλει. Η ερώτηση προς την Πόπη είναι η εξής: Τι έχει να πει, ΓΕΝΙΚΑ ρε αδερφέ, για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα της, στην ίδια και τα παιδιά της; Δυο παιδιά έχει και τα έχουμε δει να ποζάρουν βαριεστημένα σε περίπου 300 φωτογραφίες που έχει ανεβάσει η ίδια χωρίς να τα ρωτήσει. Η απάντηση είναι απλή όπως όλα στην περίπτωσή της: ΤΙΠΟΤΑ.

Και γενικότερα ούτε έχει αρθρώσει λόγο, ούτε έχει εκφράσει άποψη για το ο,τιδήποτε. Στο τσακίρ κέφι γράφει κανά "Καλημέρα" που είτε το κλέβει από το timeline του NChatzinikolaou χωρίς να αποδίδει τα credits, είτε εμπνέεται από εκείνη την πετσέτα μπάνιου της προίκας της, πάνω στην οποία είναι κεντημένη η επίμαχη λέξη.

Δεν κατηγορείται η Πόπη για χαμηλό επίπεδο συγγραφικής δεινότητας αλλά για έλλειψη σοβαρότητας. Είναι λογικό η τυπική ελληναρία να μην μπορεί να αποτυπώνει τις απόψεις της με πονήματα φανερά επηρεασμένα από το συγγραφικό έργο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Ούτε έχει κανείς την όρεξη να διαβάζει βαθυστόχαστες παπαριές από κάτι πληκτίκ ναυάγια της ζωής. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι πως ο ελληνάρας οφείλει να σχηματίσει άποψη για το τι παίζει. Οφείλει να ενημερωθεί με όποιον τρόπο θέλει και να αποφασίσει προς τα που θα πάει. Κι αν δε νοιώθει να το οφείλει στον εαυτό του, ας μάθει λοιπόν ότι το οφείλει σε άλλους. Πολύ συγκεκριμένα: Δεν έχει το δικαίωμα να είναι "πέρα βρέχει" και ταυτόχρονα να θέλει να συμβάλλει δια της ψήφου του στο μέλλον αυτού του τόπου.

Είναι εγκληματικό απέναντι στη χώρα και σε όλους αυτούς που και ξεστραβώθηκαν διαβάζοντας πέντε βασικά πραγματάκια, και υποψιασμένοι είναι, και κάτι παραπάνω σκαμπάζουν. Δεν μπορεί να απαιτεί να συμμετέχει σχεδόν σαδιστικά στη διαδικασία επιλογής των τιμονιέρηδων της χώρας, ενώ είναι πολύ πιθανό του ιδίου να μην του επιτρέπεται να πιάσει στα χέρια του το τιμόνι ούτε ενός Γιούγκο διότι "κόπηκε" στις υποχρεωτικές εξετάσεις -για λόγους μειωμένης αντίληψης φυσικά.

Η Πόπη έχει ευθύνες και σπέρνει όλο και πιο πολλά φασιστο-ρατσιστικά ένστικτα σε υγιής ανθρώπους χωρίς ίσως δυνατότητα επαναφοράς. 300 κάφροι κάνουν κουμάντο στις ζωές μας από τη θέση εξουσίας που κατέχουν επειδή η Πόπη τους έστειλε εκεί με συστημένο. Ο κόσμος χαλάει, η χώρα χρεωκοπεί και η Πόπη ανεβάζει ανερυθρίαστα το "‪Filippos Nikolaou - E re kai na'xame‬". Τα παιδιά της μπορεί να μην έχουν να φάνε αύριο κι εκείνη αμάσητη κάνει Like στις "Οικιακές Συσκευές Pitsos". Της κόβουνε το ρεύμα αλλά εκείνη έχει τη λύση: Mπαίνει στο group "Ελληνικο Φως". Στους δρόμους πέφτει ανελέητο ξύλο αλλά η Πόπη, όχι δεν θα λυγίσει εύκολα bitch: Μόλις έκανε Like στο group "Iron Mike Zambidis" και σας έχει π@υστηδε$.

Ναι λοιπόν αγαπητή Πόπη, φασισμός. Φασισμός στην αβάσταχτη ελαφρότητά σου και τον υπόκοσμό σου. Πόρτα στην ηλιθιότητά σου και στο απόλυτο κενό σου. Πόρτα στην αισθητική σου. Μείνε μακριά μέχρι νεοτέρας. Θα ενημερωθείς Πόπη πότε σου επιτρέπεται να δώσεις εξετάσεις, όπως έδινες και για πολλά άλλα πράγματα στη ζωή σου.

Και αν τις περάσεις, θα σου επιτρέπεται να κάνεις Like σαν μην υπάρχει αύριο. Που αύριο δεν θα υπάρχει ακόμη κι αν αποδεχτεί το αίτημα φιλίας σου ο "Agnwstos X Methaurio". Πόπη μου, για να συνεννοηθούμε, μόλις κόλλησα στον τοίχο σου το "‪Πάνος Κιάμος - Σφύριξα Κι Έληξες+lyrics+download link‬".

(Πόπη joined the group "dromokaitio for ever").

N.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger