Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το PSI "κοντά στο 80%" - Έχει τα CACs, έχουν τα CDS...


Eπιβεβαιώνονται τελικά οι εκτιμήσεις των τελευταίων δύο 24ώρων που έδειχναν ότι η συμμετοχή στο PSI θα κυμαινόταν ψηλά, κοντά στο 80%, αλλά δεν θα έφταναν το 90%. Έτσι, ενώ έληξε στις 10 το βράδυ η προθεσμία που είχε δώσει το Ελληνικό Δημόσιο για την αποδοχή της πρότασης που αφορά στα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο, ύψους 177,4 δισ. ευρώ οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσοστό συμμετοχής πάνω από το 85% (150,79 δισ. ευρώ), ενώ στο σύνολο του χρέους που αναδιαρθρώνεται (206 δισ. ευρώ), η συμμετοχή ξεπερνά το 80%.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg, αμέσως  μετά την εκπνοή της προθεσμίας, ο επικεφαλής του hedge fund Greylock Capital, που συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή του IIF, δήλωσε ότι η συμμετοχή θα διαμορφωθεί κοντά στο 90% (για τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο).

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου που επικαλείται το Reuters, μετά τη λήξη της προθεσμίας, το ποσοστό για τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο διαμορφώθηκε πάνω από το 85%.

Συνολικά, σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζικης πηγής που επικαλείται το Bloomberg, η συμμετοχή για τα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο διαμορφώθηκε στα 155 δισ. ευρώ, στην πρόσκληση απάντησαν θετικά 12 από τα 18 δισ. ευρώ των κατόχων ομολόγων υπό ξένο δίκαιο και στο λογαριασμό προστέθηκαν άλλα 7 δισ. ευρώ από τα δάνεια των ΔΕΚΟ. Με αυτό το ποσοστό μπορεί να ενεργοποιήσει τα CAC's (αναγκαστικό "κούρεμα" για τους υπόλοιπους, αλλά ο κίνδυνος του πιστωτικού γεγονότος είναι εδώ.
Το ερώτημα από εδώ και εμπρός είναι τι θα γίνει με το υπόλοιπο 17-20% που δεν συμμετέχουν στο "κούρεμα" μεταξύ αυτών και 6 ελληνικών ταμείων με 3,44 δισ. ευρώ ομόλογα. Θα ζητήσουν ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου με ότι αυτό συνεπάγεται στο επίπεδο της χρεοκοπίας;

 Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger