Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»



Βόλος, 12 Μάρτη 2012

            Με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή στην περιφρούρηση συνεχίζεται για όγδοη μέρα, η απεργία στα εργοστάσια του ¨Ομίλου Λεμονιά¨.
            Η προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με ποικίλους τρόπους, πέφτει στο κενό και αποκρούεται από τους εργάτες, περιφρουρώντας πιο μαζικά και αποφασιστικά την απεργία τους.
            Καταγγέλλουμε το συνεργάτη του Λεμονιά, Μιχελή Στέργιο, ο οποίος περιφέρονταν στο χώρο στις 9/3, απειλώντας και προκαλώντας τους εργάτες, με σκοπό να δημιουργήσει επεισόδια. Ο ίδιος άνθρωπος επιτέθηκε σε δημοσιογράφους τηλεοπτικού σταθμού, οι οποίοι βρέθηκαν στο χώρο για να καλύψουν την απεργία ως όφειλαν, λέγοντάς τους ¨φύγετε από δω και μην τραβάτε πλάνα, γιατί θα πάρω τηλέφωνο το αφεντικό σας να σας απολύσει¨.
            Επίσης η παρουσία της αστυνομίας καθημερινά έξω από την πύλη είναι ενδεικτική του κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού που ο Λεμονιάς θέλει να δημιουργήσει στους εργαζόμενους.
            Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο βιομήχανος Λεμονιάς επέλεξε για τη μεταφορά μηχανήματος προς πελάτη, τον γνωστό πρόεδρο του Συνδέσμου Φορτηγατζήδων Ντελόπουλο, ο οποίος στην απεργία του Συνδικάτου Μετάλλου στις 17/1 είχε παρατάξει τα φορτηγά του έξω από την πύλη της Χαλυβουργίας κατ’ εντολή του Μάνεση, κατηγορώντας το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ,  ότι με την απεργία θα κλείσουν τη Χαλυβουργία. Τα ίδια αισχρά ψέματα ξεστόμισε την Παρασκευή σε τηλεοπτικό σταθμό, καθώς επίσης τα έλεγε στους εργαζόμενους. Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων.
            Σε ότι αφορά τη φόρτωση του μηχανήματος, που προορίζεται για πώληση, η πρόταση των εργατών, όχι μόνο εκτόνωνε την κατάσταση, αλλά έδειχνε τη σοβαρότητα και ωριμότητα που έχουν οι εργάτες. Προτείνανε στο Λεμονιά, από τα χρήματα που θα εισπράξει από τον πελάτη, περίπου 35.000 Ευρώ, να διαθέσει το ένα τρίτο στους εργαζόμενους. Ο Λεμονιάς αρνήθηκε πεισματικά να υιοθετήσει την πρόταση, κάτι που δείχνει και τις προθέσεις του.

            Πιο αποφασιστικά οι εργάτες συνεχίζουν ον αγώνα τους γιατί οι κινήσεις πανικού του Λεμονιά, δείχνουν σε όλους τους εργαζόμενους το δίκιο τους.

            Η Διοίκηση του Συνδικάτου βρίσκεται στο πλευρό τους όλο το 24ωρο, συντονίζοντας και οργανώνοντας την κλιμάκωση του αγώνα.


.
Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger