Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

"Μπάντα Παντός Καιρού" - Ανοιχτή Πρόσκληση για συζήτηση - συμμετοχή, δημιουργία μπάντας "κολλεκτίβα"


banda-collectiva    Εδώ και καιρό παρακολουθώ και ζω ως μουσικός - τραγουδοποιός και ως πολίτης τον πανζουρλισμό που διαδραματίζεται στην Ελλάδα.
     Για ακόμη μια φορά - εδώ και πολλά χρόνια- συνειδητοποιώ ότι η μεγαλύτερη ίσως ήττα που  έχουμε υποστεί είναι ότι οδηγούμαστε σε μια μοναχική και ατομική φυλακή, που αν δεν βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε και να προβούμε σε ριζοσπαστικές ενέργειες (για εμένα απλά φυσιολογικές) θα οδηγηθούμε στην απόλυτη κοινωνική, μουσική, ηθική  και πολιτιστική μοναξιά που είναι το χειρότερο σημείιο που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος. Δεν αναφέρομαι καν στην οικονομικό κρίση, μιας και αυτή είναι αποτέλεσμα που προκύπτει από όλες τις υπόλοιπες κρίσεις,αποτελεί  τεράστιο πρόβλημα, αλλά είναι σύμπτωμα και όχι αιτία!
      Αποστέλλω λοπιόν πρόσκληση για δημόσια συζήτηση. Το θέμα είναι η "Μπάντα Παντός Καιρού" και η ιδέα μου να μετατραπεί σε μια μπάντα κολλεκτίβα με σκοπό να παρουσιάζει καλλιτεχνικά δρώμενα που να υποστηρίζουν την καλή Ελληνική μουσική (λαική, παραδοσιακή και  ...βάλε) , την Ελληνική κοινωνία, τα Ελληνικά προιόντα, και γενικά να βρούμε τρόπους πώς να πορευτούμε μέσα από τη μουσική μας, να περνάμε καλά, υποστηρίζοντας την Ελληνική κοινωνία εν γένει.
    Η πρόσκληση είναι ανοιχτή: Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  όσοι έχουν  σχέση με τη μουσική, μουσικοί, τραγουδιστές -στριες, ηθοποιοί, αλλά και ηχολήπτες, σκηνογράφοι σεναριογράφοι διαφημιστές κ.λ.π. και προς  το παρόν απευθύνεται σε όσους κατοικούν εντός ή  κοντά στο νομό Αττικής,
Παρ΄όλο ότι έχω πολλές ιδέες στο μυαλό όπως αυτή εδώ, δεν έχω πείρα από τέτοιες προσπάθειες (κολλεκτιβικές), άρα έχω μεγάλη επιθυμία και ανάγκη να  δεχτώ συμβουλές  και προτάσεις για την οργάνωση και λειτουργία μιας τέτοιας μπάντας. Σκοπός πάντως είναι να δημιουργηθεί μια διευρυμένη ομάδα η οποία να μην περιμένει από κάποιον άλλον να δημιουργεί ευκαιρίες και τέχνη, αλλά με συλλογική προσπάθεια, ενέργεια και εφηβική διάθεση να αποτελεί τον "μπροστάρη", κάτι που είναι πλέον απαραίτητη ανάγκη και συνθήκη αυτές τις μέρες.
Θα πρέπει να είναι μια μπάντα που να προτάσσει το "Εμείς" και όχι το "Εγώ". Αυτο δεν είναι εύκολο βέβαια γιατί αφενός μεν έχουμε γαλουχηθεί έτσι, αφ' ετέρου δε ο καλιτεχνικός χώρος αποτελείται από ανθρώπους με ισχυρές προσωπικότητες, αλλά αξίζει να το προσπαθήσουμε.
Αυτά προς το παρόν,
Στο τέλος αυτού του κειμένου θα μπορείτε να υποβάλετε συμμετοχή, σχόλια, ή ερωτήσεις
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη φόρμα επικοινωνίας
Σύντομα θα ανακοινωθεί ημερομηνία και μέρος πού γίνει συνάντηση για όσους δηλώσουν ενδιαφέρον
Φιλικά
Θωμάς Σοπιλίδης
Τραγουδοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger