Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Για ΕΦΕΣΗ ΜΕΤΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΚΕ



Αποτελεί οπωσδήποτε σύνηθες φαινόμενο να λειτουργούν με άψογο τρόπο όλες οι υπηρεσίες και μηχανισμοί του αστικού κράτους απέναντι σε κάθε εργατική και λαϊκή κινητοποίηση. Δεν υπάρχει απεργία που να μη κρίνεται παράνομη και καταχρηστική, δεν έχουν τελειωμό οι απειλές ενάντια σε στελέχη του ταξικού κινήματος, οι διώξεις και οι συλλήψεις, η παρέμβαση του κράτους καταστολής όπως πρόσφατα σε Χαλυβουργία και ΚΟΝΤΙ.
Αλλά, με αφορμή αυτό που εξελίσσεται σήμερα στο  Εφετείο της Λάρισας, είναι από τις λίγες φορές, ίσως και η μοναδική, των τελευταίων δεκαετιών, που μέσω ενός επίσημου δημόσιου εγγράφου, που απευθύνεται στις δικαστικές αρχές και υπογράφεται από γνωστό δικηγόρο της πόλης του Βόλου, εξαπολύεται μια άνευ προηγουμένου αντικομμουνιστική επίθεση.
Η υπόθεση αφορά έφεση της ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Αφών Μυτιληναίου εναντίον της απόφασης – δικαίωσης, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, των τριών εργαζομένων που είχαν απολυθεί το Φλεβάρη του 2010. Το «ζουμί» της όλης υπόθεσης, δεν είναι τα δικονομικά επιχειρήματα που παρουσιάζονται, κι αυτά έχουν το ενδιαφέρον τους, ούτε η συνέχεια που δίνει η εργοδοσία στις αντεργατικές  μεθοδεύσεις και στην τρομοκράτηση των εργατών.
Η έφεση ξεκινάει και στηρίζεται ουσιαστικά στην ευθεία επίθεση, με απαράδεκτους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, με ψέματα και διαστρέβλωση της αλήθειας, εναντίον του μάρτυρα υπεράσπισης των απολυμένων εργατών Κώστα Στεργίου, γνωστού συνδικαλιστή στο χώρο του Μετάλλου, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου ΄΄Μ. Παπαρήγας, μέλος των Διοικήσεων του ΕΚΒ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.    
            Ουσιαστικά, τοποθετείται ανοιχτά υπέρ της ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας, θυμίζοντας στρατοδικεία παλιότερων εποχών, πολύ περισσότερο όταν αυτή εκφράζεται με την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων.
            Κυριολεκτικά απαιτεί, ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργατών, που τον τίμησαν με τη ψήφο τους και συμμετέχει σε 4 πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, να «ξεχάσει» κάθε πρωτοπόρα δράση και να γίνει «τσιράκι» τους, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία του Σωματείου, βασικός πυλώνας στήριξης των εργοδοτικών απαιτήσεων και συχνά-πυκνά γραφείο τύπου της Εταιρείας.
            Κι αφού, ο Κώστας Στεργίου, στέλεχος του Π.Α.ΜΕ. παραμένει αφοσιωμένος στον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος και αμετακίνητος σε αξίες και ιδανικά του εργατικού κινήματος, πολύ περισσότερο γιατί είναι και κομμουνιστής (!!!), επιχειρείται μέσα από τη σπίλωση και την απαξίωσή του να κηρυχτεί από το Εφετείο «αναξιόπιστος μάρτυρας».
            Δεν θα τους περάσει. Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω.
            Οι εργάτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι κομμουνιστές, την πρωτοπόρα δράση τους για τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα. Τη δράση του Π.Α.ΜΕ., των ταξικών συνδικάτων. Θα τσακιστεί στην πράξη, και θα είναι πολύ σύντομα, ο φόβος που καλλιεργούν οι Αφοί Μυτιληναίου και οι εδώ τοποτηρητές τους.
                                            ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
                                                  Π. ΜΕΛΑ 65 – ΓΑΛΛΙΑΣ ---  ΒΟΛΟΣ
                                            Τηλ. 24210-33200  &  24210-36200 & 24210 - 29766
            FAX 24210-25162
                                          
                                                                       
                                                      
Βόλος 8 Μάρτη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger