Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Έκτακτη συζήτηση για τις νέες διώξεις όσων έχουν καταδικαστ​εί ή κατηγορούν​ται για τη ΣΠΦ σχετικά με παλιές υποθέσεις

 “Μην ακούτε τους ταραχοποιούς”. Αυτή είναι η ταμπέλα που “υποδέχεται” τους εργάτες έξω από εργοστασιακό κάτεργο στις Φιλιπίννες. Ολόκληρες εργοστασιακές περιοχές, αντίστοιχες των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που σχεδιάζει στην Ελλάδα η Τρόικα και το πολιτικό προσωπικό της.

Σήμερα το καθεστώς απαιτεί τη σιωπή μας. Την υποταγή μας. Και μας το υπενθυμίζει με κάθε τρόπο: Κάθε απεργία κρίνεται από τη δικαιοσύνη ως “παράνομη και καταχρηστική”, η απειλή της επιστράτευσης ανακοινώνεται όλο και πιο συχνά, η αστυνομική βία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ενώ ο στρατός μαθαίνει να κάνει συλλήψεις, να διαλύει συγκεντρώσεις, να ρίχνει δακρυγόνα.

Η ΕΡΤ απαγορεύει το διαφημιστικό της Biennale,αφού προβάλλει εικόνες από φτωχούς και συγκρούσεις, επικαλούμενη “προσβολή των τηλεθεατών και ανάγκη προστασίας τους από το περιεχόμενό του”.
Ο διευθυντής στο 2ο Λύκειο Κιλκίς αποβάλλει 68 μαθητές επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού της περιοχής.
Έτσι και αλλιώς ο Γ.Καρατζαφέρης έχει δηλώσει: «Όποιος εμποδίζει μία επένδυση στην Ελλάδα, θα πρέπει να εκτελείται. Όχι να φυλακίζεται ή κάτι άλλο. Να εκτελείται…»

Σε ένα άλλο επίπεδο, που αλληλοσυμπληρώνεται όμως με το προηγούμενο, η “αντιτομοκρατική” πολιτική και η καταστολή του “εσωτερικού εχθρού” δείχνουν τα δόντια τους.Πολλαπλασιαστική ανάπτυξη ειδικών νόμων (διαρκής αναβάθμιση του “τρομονόμου”). Δημιουργία μηχανισμών εξαίρεσης (σύνταξη νέων κατηγορητηρίων στη βάση των ίδιων γεγονότων, επινόηση που μπορεί να δώσει το πρόσχημα για την παράνομη παράταση της κράτησης). Ειδική χρήση των κανονικών νόμων (σύντροφοι που παρενέβησαν στον “Flash”με κείμενα αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους για τον “Επαναστατικό Αγώνα” κατηγορούνται για «εγκωμιασμό εγκληματικής πράξης»). Τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα προς το αυστηρότερο (ο “τρομονόμος” επεκτείνει τα όρια των ποινών σε κατηγορίες όπως η οπλοκατοχή κλπ). Δημιουργία νέων μορφών αδικημάτων (διαδηλώσεις χωρίς άδεια από την αστυνομία, “κουκουλονόμος”). Ειδικές συνθήκες κράτησης (διασπορά σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και πτέρυγες “προστασίας”). Άτυπο ιδιώνυμο (Η αναρχική Φ.Μ. προφυλακίζεται επειδή “κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους”). Τα παραδείγματα δεν είναι παρά ενδεικτικά, αν και καθόλου μεμονωμένα.

Τις τελευταίες μέρες οι ανακριτές Μπαλτάς και Μόκκας καλούν ως κατηγορούμενους όλους όσους έχουν καταδικαστεί ή κατηγορούνται για την “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” για ανάκριση σχετικά με νέες κατηγορίες που αφορούν παλαιότερες υποθέσεις εμπρησμών της συγκεκριμένης οργάνωσης (πριν το 2009) που ξεθάφτηκαν τυχαία (;) ύστερα από 3 χρόνια. Οι κατηγορίες αφορούν: “συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης”,“έκρηξης”, “προμήθειας κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών-υλών τελεσμένης και σε απόπειρα”, “εμπρησμού”,“διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με τρόπο σε έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρώς και σπουδαίως ένα πλυθυσμό της. Να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές τις χώρας”, “απρόκλητη φθορά”.

Η παράνομη και παράτυπη απειλή νέας προφυλάκισης, η εκ νέου δικαστική ομηρία των κατηγορουμένων, η προσπάθεια ψυχολογικής και φυσικής εξάντλησής τους, η οικονομική τους εξόντωση είναι κάποια από τα άμεσα αποτελέσματα που επιδιώκουν οι αρχές με την απόδοση αυτών των κατηγοριών.
Πιο συγκεκριμένα ο Π. Μασούρας και η Ν. Καρακατσάνη που βρίσκονται στην διαδικασία αιτήσεων αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους (η οποία διαρκώς παρατείνεται λόγω της μη καθαρογραφής της απόφασης) αν τελικά κατηγορηθούν εκ νεου η αίτησή τους θα κριθεί μέσα σε -τουλάχιστον- επιβαρυμένη συνθήκη, ενώ θα στερηθούν και το δικαίωμα άδειας το οποίο δικαιούνται άμεσα.

Η Στ. Αντωνίου έχει να αντιμετωπίσει τη νέα κλήτευση λίγο πριν καταθέσει την 5η αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας.
Αυτή η υπόθεση αφορά τους πάντες. Όχι απλά γιατί είναι αποδέκτες του απειλητικού μηνύματος, αλλά γιατί μπορούν να αποτελέσουν και άμεσο στόχο της καταστολής. Η πρόσφατη στοχοποίηση της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού Παπάγου για την παρέμβαση της για ανοιχτούς σταθμούς κατά τη διάρκεια των απεργιών δεν είναι κάποιο τυχαίο ολίσθημα αλλά σαφής ένδειξη ότι στόχος είναι όλα τα εγχειρήματα που προωθούν την αυτοοργάνωση, την αντίσταση και την αλληλεγγύη.

Να μην περιμένουμε. Να μην αφήσουμε τους ανακριτές και την αντιτρομοκρατική να αλωνίζει. Να προτάξουμε την αλληλεγγύη. Να νικήσουμε. Να τους ανατρέψουμε. Έτσι και αλλιώς «όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλο, είμαστε κι όλας νεκροί».

Υ.Γ.Λόγω του ότι οι εξελίξεις τρέχουν,η ενημέρωση σε σχέση με τα πρόσωπα ενδεχομένως να είναι ελλιπής. Το Σάββατο θα υπάρχει πλήρης εικόνα.
Ενημέρωση-Συζήτηση Σάββατο 10/3 Πολυτεχνείο 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger