Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ : Να μη ξεπουληθεί ούτε σπιθαμή εδάφους της περιοχής του Ερημίτη στην Κέρκυρα.




Στην Β.Α. Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον π. Δήμο Κασωπαίων βρίσκεται το γνωστό και μοναδικό στην Ελλάδα δασικό σύνολο και οικοσύστημα του «ΕΡΗΜΙΤΗ», που διαθέτει τρεις μικρές φυσικές λίμνες, και σε συνδυασμό με τις σπηλιές των περιστεριών στο ακρωτήριο «ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ» και τη βραχονησίδα Περιστέρα ή Καπαρέλι αποτελούν ένα απαράμιλλο, ολοκληρωμένο οικοσύστημα και υδροβιότοπο παγκόσμια γνωστό για το άπειρο φυσικό του κάλλος.

Την παρθένα αυτή έκταση -πάνω από 500 στρέμματα-- οι κάτοικοι της περιοχής επανειλημμένα αναγκάστηκαν, κατά το παρελθόν, να την υπερασπιστούν από το αδηφάγο κεφάλαιο που την είχε βάλει στο μάτι και επεδίωκε με μανία ...την «ανάπτυξη» ή ....την «αξιοποίησή» της! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η περιοχή αυτή αναφέρεται με το όνομα της στη λίστα των προς αξιοποίηση ακινήτων του Μνημονίου ΙΙ (σελ. 437), που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου το ψήφισαν πρόσφατα στην Βουλή.
Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του Μνημονίου και με όχημα το μόρφωμα του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», επεκτείνοντας ακόμη και τις ειδικές διατάξεις προστασίας των επίδοξων «επενδυτών» που έχουν προβλέψει στον πρώτο από τους εφαρμοστικούς νόμους τους (3986/2011), πρώτο στο σφυρί, και για εμπορική αξιοποίηση από τους ιδιώτες, βγάζουν τον Ερημίτη.
Σύμφωνα με τους όρους του «διεθνούς διαγωνισμού», η παρεχόμενη «δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου» μπορεί να επεκτείνεται χρονικά μέχρι και τα 100 χρόνια, με τους ιδιώτες να απολαμβάνουν το λεγόμενο «δικαίωμα της επιφάνειας», δηλαδή να χτίζουν και να αξιοποιούν το «ακίνητο», με τη δυνατότητα να το μεταβιβάζουν σε τρίτους, να κάνουν κάθε είδους επιχειρηματική «μπίζνα» για τα 100 επόμενα χρόνια, με το Δημόσιο να εμφανίζεται μόνο στους τύπους ως ιδιοκτήτης του «οικοπέδου». Το «δικαίωμα της επιφάνειας», το τερατούργημα που νομοθέτησαν στον εφαρμοστικό νόμο του αρχικού μνημονίου, είναι μορφή του λεγόμενου «φαστ-τρακ», κίνητρο για εταιρείες «αξιοποίησης» μεγάλη ακίνητης περιουσίας, εργαλείο για άντληση τραπεζικής και άλλης χρηματοδότησης, για κολεγιές με άλλες μερίδες μεγαλοεπιχειρηματιών κλπ.

Επειδή οι Κερκυραίοι είναι ανάστατοι και σφόδρα αντίθετοι με το επιχειρούμενο ξεπούλημα του Ερημίτη, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν προτίθεται να ανακαλέσει τον υπό εξέλιξη διαγωνισμό και να σταματήσει το τεράστιο περιβαλλοντολογικό έγκλημα που επιχειρείται στην Κέρκυρα.
http://kke4ever.blogspot.com/2012/03/blog-post_6478.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger