Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Να καλυφθούν οι απώλειες από το «κούρεμα»


Σε ανακοίνωσή της με αφορμή το «κούρεμα» των διαθέσιμων των νοσοκομείων η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ τονίζει:
«Εγκληματική είναι η ευθύνη της κυβέρνησης για την υγεία του ελληνικού λαού. Μετά τις άγριες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού, το έγκλημα ολοκληρώνεται με το "κούρεμα" του 70% των διαθέσιμων των νοσοκομείων που με νόμο του 1990 υποχρεωτικά καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Αυτό σημαίνει πως τα δημόσια νοσοκομεία δε θα μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα, φαγητό, αντιδραστήρες για εξετάσεις, που έχουν ανάγκη οι άρρωστοι.
Δε θα μπορούν να πληρωθούν τους πενιχρούς τους μισθούς οι εργαζόμενοι στους διάφορους εργολάβους.
Ηδη, αρκετοί εργαζόμενοι στους εργολάβους καθαριότητας είναι απλήρωτοι για μήνες.
Δε θα μπορούν να πληρωθούν τους μισθούς τους και τις εφημερίες τους εργαζόμενοι ως επικουρικοί, αφού η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Είναι πρόκληση να δηλώνει άγνοια ο υπουργός Υγείας, που αρέσκεται να παρουσιάζεται σαν λογιστής. Ηξερε και παραήξερε τι συμβαίνει με τα διαθέσιμα των νοσοκομείων. Με νόμο δεκαετιών υποχρεώνονται να τοποθετούν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, τα οποία με το PSI μετατράπηκαν αυτόματα σε ομόλογα και έχασαν από την αρχική τους αξία το 70%.
Για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών, κυβέρνηση και καπιταλιστές δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Θυσιάζουν ακόμη και την περίθαλψη του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι ν' απαντήσουν.
  • Εδώ και τώρα το κράτος να καλύψει 100% όλες τις απώλειες των δημόσιων νοσοκομείων από το "κούρεμα".
  • Να καταργηθεί κάθε είδος πληρωμής των ασθενών σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες κλπ.
  • Να χορηγηθεί σε όλους τους ανέργους και ανασφάλιστους βιβλιάριο υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρη και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Να καταβληθούν όλα τα οφειλόμενα από εφημερίες, υπηρεσίες και οι μισθοί των εργαζομένων στους εργολάβους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger