Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκ μέρους των συναδέλφων του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας σας στέλνω το δελτίο τύπου σχετικά με την κινητοποίηση που οργανώνουμε την Τετάρτη, 21/3, 12.30πμ στο υποκ/μα μας.

Γιάννης Χατζηγιάννης
Εργαζόμενος ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συμβολικός αποκλεισμός καταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΡΤΗ, 12.30πμ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΙΚΑ στο νομό μας, τοπικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, πρωτοβουλίες, κινήματα πόλης και κατοίκους να συμμετάσχουν στο συμβολικό αποκλεισμό του υποκαταστήματος της Ν. Ιωνίας την Τετάρτη, 21 Μάρτη, 12.30πμ και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2012, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα, τη διάλυση της υπάρχουσας οργανωτικής δομής του ΙΚΑ, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα και τη μετατροπή του ΙΚΑ σε εθνικό φορέα συντάξεων.

Ο «εκσυγχρονισμός» του ΙΚΑ γίνεται μέσα σε συνθήκες χρεοκοπίας και διάλυσης των κοινωνικών παροχών και το μέλλον μας, όπως και το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παραμένει αβέβαιο και επισφαλές. Η ανεργία και η γενικευμένη φτώχεια σβήνει όλους τους μέχρι χτες διαχωρισμούς των εργαζομένων σε δημόσιους, ιδιωτικούς, εργαζόμενους, άνεργους, μόνιμους, αορίστους, επισφαλώς εργαζόμενους.

Δεν αγωνιζόμαστε για το τυπικό κλείσιμο ενός υποκαταστήματος αλλά να μην περάσει συνολικά το νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ γιατί μαθηματικά όλο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης κατεδαφίζεται.

Η μέχρι τώρα στάση της Ομοσπονδίας μας αλλά και των τοπικών συλλόγων μας παραμένει αναντίστοιχη της δραματικής επιδείνωσης των όρων ζωής μας, συνέπεια της ελλιπούς ενημέρωσης των συνδικαλιστικών μας οργάνων προς τους εργαζόμενους και της έλλειψης της θέλησής τους να αντιπαλέψουν τα σχέδια κυβερνήσεων και τρόικας.

Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια διοίκηση που θα εξυπηρετεί το λαό και όχι τα μεγάλα συμφέροντα, να επιστρέψουν τα αποθεματικά των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ να χτυπηθεί η διαφθορά και η κακοδιοίκηση, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, παροχές και ασφάλιση που να εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες, για να είναι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, όχι κρατικοί υπάλληλοι των κυβερνήσεων της χρεοκοπίας, των δανειστών και των τοκογλύφων αλλά εργαζόμενοι του λαού.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έμπρακτα συμπαραστέκονται στον αγώνα μας, δημοτικούς τοπικούς φορείς, εργατικά σωματεία, κόμματα και οργανώσεις όπως και όλους τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας που συνεχίζουν και προσέρχονται στο κατάστημα και συνεχίζουν να υπογράφουν (έχουν συγκεντρωθεί πλέον των 2000 υπογραφών) στο βιβλίο συμπαράστασης που έχει ανοιχτεί στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.

Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας για όλα αυτά που έχουν αποφασίσει για εμάς, χωρίς εμάς.

16-3-2012
Εργαζόμενοι ΙΚΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger